Pernar se sad mota oko škola i učenika u Velikoj Gorici: Daje im i novac, a nitko ne zove policiju

Pernar se sad mota oko škola i učenika u Velikoj Gorici: Daje im i novac, a nitko ne zove policiju

Ivan Pernar pojavio se oko 9 sati pred Srednjoškolskim centrom u Velikoj Gorici, gdje se nalaze tri srednje škole. Pokušao je ući, no spriječili su ga. Opet se fotografirao s maloljetnicima, ali policiju nitko nije zvao

Ivan Pernar ne odustaje od motanja oko škola, unatoč činjenici da je zagrebačka policija slala dopis školama u kojima mole ravnatelje da odmah prijave policiji ukoliko imaju saznanja da će se Pernar pojaviti pred njihovom školom. Međutim, unatoč reagiranju policije, Nekadašnji saborski zastupnik ne odustaje od obilazaka škola gdje se fotografira s maloljetnicima.

Tako je u četvrtak bio u Velikoj Gorici gdje se oko 9 sati pojavio pred Srednjoškolskim centrom u Velikoj Gorici, piše VG Danas. Za razliku od XVI. gimnaziju u Zagrebu, pred kojom je dio učenika Pernara krenuo gađati jajima u Velikoj Gorici Pernara je dočekao veliki broj učenika čak tri srednje škole koje se nalaze na toj lokaciji, Gimnazije, Srednje strukovne škole i Ekonomske škole. 

Osim što je tamo širio svoje uobičajene političke poruke, govorio o trans agendi, predložio im je i da rade sklekove na što su neki od njih i pristali. Portal VG Danas navodi kako je jedan učenik “zaradio” od Pernara 50 eura za pedeset sklekova.

Iako su iz zagrebačke policije nakon dopisa Pravobraniteljice za djecu poslali dopis ravnateljima škola na području Policijske uprave zagrebačke u kojemu ih mole da jave dežurnoj policijskoj postaji ako imaju saznanja da će se Pernar pojaviti ispred škola, kako doznajemo, zbog njegova dolaska pred tri velikogoričke srednje škole nitko nije zatražio intervenciju policije.

Od ravnateljice Ekonomske škole Vesne Brkljačić doznajemo da su, znali za Pernarov dolazak te ga profesori nisu pustili u škole, kao ni u školsko dvorište, policiju su obavijestili o njegovu dolasku, no nisu zatražili intervenciju policije jer za tim nije bilo potrebe.

Inače, iz Pu zagrebačke navode da kontinuirano poduzimaju preventivne aktivnosti u suzbijanju nasilja i drugih ugroza prava djece u zonama odgojno-obrazovnih ustanova. Dodaju da to podrazumijeva i intenzivnu suradnju s odgovornim i stručnim djelatnicima škola i drugih ustanova.

Prije nekoliko dana kazali su nam da raspolažu saznanjima o više od deset događaja u kojima Ivan Pernar, tijekom obilaska odgojno-obrazovnih ustanova, razgovarao i ostvarivao kontakt s učenicima. Uz to zaprimili su i reakciju Pravobraniteljice za djecu koja je bila potaknuta određenim brojem reagiranja roditelja, vezano uz ponašanje Pernara u blizini odgojno-obrazovne ustanove.

Do sada su prikupljenim saznanjima utvrdili da tijekom obilaska prostora u zonama škola od strane Pernara nije bilo potrebe za reakcijom policije te da nitko od učenika i roditelja policiji nije prijavljivao kažnjive radnje.

– Policija nije nedvojbeno utvrdila da su ponašanjem pojedinca do sada ostvarena obilježja kažnjivih radnji, a o svim prikupljenim saznanjima bit će obaviješteno nadležno državno odvjetništvo. U slučaju da bilo koja osoba svojim ponašanjem, usmjerenim na djecu, ostvari obilježja protupravnog ponašanja, policija će poduzeti zakonom propisane mjere radi zaštite žrtava i procesuiranja počinitelja – odgovorili su na naš upit iz zagrebačke policije., prenose 24sata