Srbija politički mobingira Hrvatsku: “Ovo je predstava, šira rusko-srpska igranka”

Srbija politički mobingira Hrvatsku: “Ovo je predstava, šira rusko-srpska igranka”

Nakon što je Srbija bez službenog objašnjenja protjerala iz Beograda hrvatskog diplomata, nije se dugo čekalo na hrvatski odgovor. Sve je analizirala reporterka, komentatorica i urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović.

Srbija je protjerala hrvatskog diplomata, proglasila ga je personom non grata, a onda je Hrvatska uzvratila istom mjerom.  Srbija od Hrvatske traži dokaze  što je to učinio njihov diplomat. Reciprocitet, kažu, ne može biti razlog.

S obzirom na to da su u Srbiji izbori za manje od mjesec dana, nisu rijetki oni koji smatraju kako je sve što se događa u službi unutarnjopolitičkih obračuna.

Što na sve kaže Milanović?

Geopolitički stručnjak Vlatko Cvrtila podsjetio je da su narativi o Hrvatskoj koja baš nije prijateljska sa Srbijom ugrađeni u javni prostor Srbije i sad se to iskorištava.

Da će zbog izbora doći do problema, u razgovoru za Dnevnik Nove TV  još prije dva tjedna dao je naslutiti i šef SOA-e Daniel Markić.

Što o svemu misli predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović još nije javno obznanio, kao ni SDSS, ali poručuju da ih situacija zabrinjava.