Skoro sve je poznato: Pogledajte tko su mogući suparnici Hrvatske na Euru, ždrijeb je uskoro

Skoro sve je poznato: Pogledajte tko su mogući suparnici Hrvatske na Euru, ždrijeb je uskoro

Među 24 reprezentacije koje će nastupiti na Europskom prvenstvu u Njemačkoj iduće godine bit će i Hrvatska.

Zasad je poznat 21 sudionik, dok ćemo preostala tri doznati u drugoj polovici ožujka kada će se odigrati play-off turniri Lige nacija.

No, ždrijeb skupina za Euro bit će održan puno ranije, već u subotu 2. prosinca. Koncertna dvorana Elbphilharmonie bit će poprište plesa kuglica koji već sad s nestrpljenjem iščekujemo.

Vatreni ne mogu u grupu sa Slovenijom, Nizozemskom…

Ono što je nakon posljednjeg kola kvalifikacija jasno je da će Hrvatska kao drugoplasirana iz svoje kvalifikacijske grupe ždrijeb dočekati u trećoj podskupini (jakosnoj skupini). Vatreni tako znaju da neće moći biti izvučeni u istu skupinu sa Škotskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom i Nizozemskom – reprezentacija koje također iz trećeg “šešira” čekaju ždrijeb.

Podsjećamo, Euro 2024. se igra u istom formatu kao i prethodna dva: 24 reprezentacije bit će raspoređene u šest skupina s po četiri. Iz svake skupine dalje će proći po dvije najbolje reprezentacije plus četiri najbolje trećeplasirane, nakon čega će utakmicama osmine finala započeti nokaut-faza.

Europsko nogometno prvenstvo igrat će se u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja iduće godine.

Euro 2024., ždrijeb, jakosne skupine:

Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija, Engleska

Mađarska, Danska, Albanija, Austrija, Turska, Rumunjska

HRVATSKA, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka, Nizozemska

Italija, Švicarska, Srbija, pobjednik play-off turnira Lige A, pobjednik play-off turnira Lige B, pobjednik play-off turnira Lige C, piše gol.hr.