POZNATA PO AFERI HYPO: U tijeku je deložacija stanara iz pulske ‘Porečanke’

POZNATA PO AFERI HYPO: U tijeku je deložacija stanara iz pulske ‘Porečanke’

Zgradu je u travnju ove godine na javnoj dražbi kupila zagrebačka firma H-Abduco, koja je povezana s B2 Kapitalom, za 7.768.066 eura (58.528.499 kuna) * U zgradi živi pedesetak stanara/ki

Od 10 ujutro je u tijeku deložacija stanara iz poslovno-stambene zgrade u centru Pule, u Vrtlarskoj ulici, poznatoj kao ‘Porečanka’, poznatoj po aferi Hypo banka, o čemu je Istra24 već pisala.

Zgradu je u travnju ove godine na javnoj dražbi kupila zagrebačka firma H-Abduco, koja je povezana s B2 Kapitalom, za 7.768.066 eura (58.528.499 kuna).

U zgradi živi pedesetak stanara/ki, a mnogi su došli su ispred zgrade još oko 9 sati ujutro. Na terenu je i zaštitarska služba Bilić-Erić, kao i pet policijskih službenika. Sudski ovrhovoditelji trenutno popisuju stanare. H-Abduco je angažirao i trojicu baravara, no jedan od njih nam je odmah rekao: “Ako je netko u stanu, ja necu otvarati”.

Jedan od stanara nam je, želeći ostati anoniman, rekao da je sve “jedna velika prevara” i da imaju kupoprodajne ugovore.

Zgrada je dotad bila u vlasništvu nekad porečke (nakon stečaja pulske) tvrtke TIM 90 u stečaju javnosti poznate zahvaljujući svojim nekadašnjim čelnim ljudima, a čija su imena isplivala na površinu tijekom istrage u međunarodnoj aferi Hypo banka., piše istra24