Početkom 2024. u Autotrolej stižu prvi vozači iz Indije, Nepala i Filipina

Početkom 2024. u Autotrolej stižu prvi vozači iz Indije, Nepala i Filipina

Autotrolej već dulje vrijeme ima problema s nedostatkom vozača, a taj svoj problem nije uspio riješiti ni određenim povećanjem plaća i ostalih uvjeta rada svojih djelatnika. Nije pomogla ni plaćena marketinška kampanja koju su provodili u određenim sebi bliskim regionalnim medijima.

Zbog toga je direktor Autotroleja, Robert Mrvčić, nedavno najavio kako će biti primorani početi zapošljavati strane vozače iz dalekih država.

“Kao obveznik javne nabave moramo provesti javno nadmetanje za ponude za ustupanjem radnika putem agencija za zapošljavanje. Agencije, koliko sam saznao, zapošljavaju ljude iz većeg broja zemalja, uglavnom istočnih, poput Indije, Nepala i Filipina. Znamo da je dio tih ljudi vozio autobuse u Katru, za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva i u drugim državama. Mislim da nam ne preostaje drugo, nego pokušati zaposliti strance i vidjeti kako će to ići”, rekao je nedavno Mrvčić.

Sad je potvrđeno kako se na realizaciji stranih vozača već radi te je otkriveno kad bi prvi takvi djelatnici trebali sjesti za volan autobusa na riječkim cestama. Otkrili su to riječki sindikalisti koji su krenuli u pregovore o novom povećanju plaća za vozače, a direktor Mrvčić im je pritom spomenuo kako se prvi strani vozači na riječkim cestama očekuju tijekom veljače 2024. godine., piše fiuman.hr