‘Crvenkapica’ Matea vozila pijana: Ne uzimajte mi vozačku, kako ću do bake!

‘Crvenkapica’ Matea vozila pijana: Ne uzimajte mi vozačku, kako ću do bake!

Djevojka je proglašena krivom i osuđena jer je zatečena kako vozi pijana. No, na kraju se može reći da je dobro prošla.

Prema ovotjednoj presudi, Matea je potkraj travnja oko ponoći “u Zagrebu upravljala osobnim automobilom Jadranskim mostom u smjeru sjevera, pri koncentraciji alkohola od 0,81 g/kg, uz uračunatu granicu dopuštene pogreške mjerenja”.

Matea je u obrani naglasila kako se smatra krivom i priznaje djelo koje joj se stavlja na teret.

“Ali, vozačka dozvola mi je neophodno potrebna radi odlazaka baki koja stanuje u drugoj županiji. Molim zato sud da mi se ublaži novčana kazna i ne izriče zabrana vožnje”, branila se Matea.

Sutkinja joj se smilovala te joj izrekla novčanu kaznu od 200 eura, što je ispod zakonskog minimuma za taj prekršaj za koji je zapriječena kazna od 390 do 660 eura. Osim toga, mora platiti 30 eura prekršajnih troškova.

“Prilikom odmjeravanja kazne uzete su u obzir sve okolnosti, pa je sud okrivljenici kao olakotne okolnosti cijenio priznanje počinjenog prekršaja, dosadašnju neosuđivanost za istovrsni prekršaj, kao i činjenicu da nisu nastupile znatnije štetne posljedice, dok otegotne okolnosti nisu utvrđene.

Prema okrivljenici nije primijenjena zabrana upravljanja jer ne postoji opasnost da će ponovno počiniti takav prekršaj, a posebice cijeneći činjenicu da nije prekršajno osuđivana za istovrsno djelo te da joj vozačka dozvola treba za svakodnevne obveze”, naglasila je sutkinja.

“Crvenkapica” Matea, postane li ta presuda pravomoćna, tako će i dalje moći posjećivati baku u drugoj županiji. Upravo taj podatak iz njezine obrane – da joj auto treba za odlaske baki – na koncu je uzela u obzir i prekršajna sutkinja., doznaje danica