Djelatnici Hitne zatekli krvavi prizor u kući, liječnici se bore za život muškarca nakon obračuna s djevojkom (24)

Djelatnici Hitne zatekli krvavi prizor u kući, liječnici se bore za život muškarca nakon obračuna s djevojkom (24)

Lani ga je izgrebala po glavi i nožem zaderala po uhu, sad je u pritvoru zbog optužbe za pokušaj teškog ubojstva

“Napala me žena nožem i onda je sebe tim nožem po nozi” – rekao je pod okriljem noći prošlog petka djelatnici Hitne pomoći 30-godišnji M.F. dok je na podu obiteljske kuće u Paragu ležao i iz njega je liptala krv.

Riječ je o muškarcu kojem je tijekom svađe nevjenčana partnerica Vesna O. (24) sa 0,89 promila alkohola u krvi, zadala kuhinjskim nožem oštrice 8 centimetara dvije ubodne rane u leđnom dijelu torza. S ozljedama opasnim po život 30-godišnjak je prevezen u čakovečku bolnicu, gdje se za njegov život i dalje bore liječnici, a njegova partnerica je uhićena te o nemilim scenama nije željela govoriti već se odlučila braniti šutnjom.

Dežurna sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda joj je odredila jednomjesečni istražni zatvor jer smatra da postoji opravdana sumnja da bi ista mogla utjecati na četiri predložena svjedoka, ali i da postoji opasnost od ponavljanja djela. Naime, kako neslužbeno doznajemo, 24-godišnjakinji trenutno ‘visi‘ nad glavom optužnica tužiteljstva zbog nasilja nad istim dečkom od lanjskog listopada, kada ga je izgrebala po glavi te ga nožem izrezala po uhu. A od ranije je već osuđena zbog jedne krađe.

Što se tiče događaja od petka oko jedan sat iza ponoći, prema policijskom priopćenju, Vesna O. je kazneno prijavljena zbog pokušaja teškog ubojstva iz članka 111. st. 3. Kaznenog zakona.

– U obiteljskoj kući u Paragu, prilikom svađe te međusobnog naguravanja, 30-godišnjak je rukama izudarao 24-godišnjakinju po glavi. Nakon toga 24-godišnjakinja je uzela nož te zadala 30-godišnjaku nekoliko ubodnih rana po tijelu. Tijekom opisanog nasilničkog ponašanja oba izvanbračna partnera bila su pod utjecajem alkohola. Liječničkim pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je kako je 30-godišnjak zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na daljnjem liječenju – priopćila je međimurska policija, navodeći da su je predali pritvorskom nadzorniku te da joj je na prijedlog državnog odvjetnika određen istražni zatvor, pa je smještena u varaždinski zatvor.

Prema iskazima saslušanih svjedoka od kojih nitko, međutim, sporni okršaj nije vidio, par je tijekom cijelog petka bio u dvorištu te su konzumirali alkoholna pića. U kasnim večernjim satima iz njihove kuće na dvorištu, koje dijele još sa žrtvinom majkom koja živi u drugom objektu, čula se prepirka. Povišeni tonovi su nagnali majku oštećenog da im uđe u kuću i tom je prilikom prestravljena žena, navodno, vidjela da njezinu sinu šprica krv u predjelu leđa te da se Vesna ubola nožem u nogu koji joj je M.F. uspio izbiti iz ruke i odbaciti u stranu.

Po dolasku Hitne pomoći, koja je vrlo brzo stigla, kao i policija, izbodeni muškarac je još bio kontaktibilan, a prema dosad prikupljenim informacijama, trenutno postoji osnovana sumnja da si je ozljede osumnjičena sama zadala, a ne partner kojem je ona, potom, uzvratila s dva uboda nožem.

No, točnu dinamiku koja se odvijala tu kobnu noć pokušat će raspetljati vještaci tijekom istrage na osnovu prikupljenih dokaza a ključno će biti pitanje je li mu ozljede zadala u samoobrani. Od važnosti će biti i sama količina alkohola koju su oboje imali u krvi, posebice osumnjičena žena, koja je, prema dosad prikupljenim dokazima, sklona prekomjernoj konzumaciji alkohola radi kojeg ima smanjenu kontrolu i toleranciju te nije u stanju kontrolirati agresivne porive, piše Jutarnji.hr.