Filip zatočio i tukao svoju djevojku, pa dobio batina od njezina bivšeg dečka

Filip zatočio i tukao svoju djevojku, pa dobio batina od njezina bivšeg dečka

Filip je tukao svoju djevojku i zatočio je u stanu, pa je ona sve ispričala prijateljici i njezinu zaručniku, inače svojem bivšem dečku Mateju.

Matej je poludio, istukao Filipa i zaprijetio mu da će ga usmrtiti ako više ikad digne ruku na djevojku koja je nakon svega prekinula s Filipom. Zbog toga je ovih dana protiv Mateja podignuta optužnica kojom tužitelji traže osam mjeseci uvjetnog zatvora.

Prema optužnici, u travnju oko 23.15 sati u Zagrebu, “nakon što mu je prethodno prijateljica ispričala da ju je njezin dečko Filip tjelesno ozlijedio i držao zatočenu u svome stanu, u nakani da ustraši Filipa telefonom mu rekao: Imam doma metke i pištolj, bilo bi mi žao da ih potrošim na tebe”.

Tri šamarčine

“Nakon toga je oko 00,30 sati zajedno s djevojkom koju je Filip tukao i svojom zaručnicom došao do parka u kojem se nalazio Filip, prišao mu i nekoliko puta ga udario šakom u glavu, nakon čega je otišao”, navodi se u optužnici.

Matej (27) je priznao da je Filipa ošamario jer je tukao njegovu prijateljicu, svoju djevojku. Samo je, kaže, htio zaštititi svoju prijateljicu i pomoći joj.

“Nakon što sam mu u parku te noći odvalio tri šamarčine, Filip se ispričao djevojci”, rekao je Matej tijekom istrage.

Djevojka je pak svjedočila kako je “bila izložena tjelesnom nasilju od bivšeg dečka Filipa i bila je zatočena do navečer u njegovom stanuu Zagrebu”. Drugi je dan sve ispričala prijateljici i njezinu zaručniku koji je poludio zbog toga.

Prijavio policiji

Matej je Filipa, kaže ona, u parku nekoliko puta ošamario vičući kako može dići ruku na ženu, a Filip je u jednom trenutku pao na pod te ga je Matej nekoliko puta udario nogom po tijelu.

“Nakon toga ga je podigao te doveo do mene i prijateljice, odnosno do vozila pored kojeg smo stajale cijelo vrijeme. Tada je Matej od Filipa tražio da mi se ispriča, što je on i učinio. Filip je imao natučenje oka koje mu je bilo zatvoreno, a iz nosa mu je išla krv.

Matej je napao i prijetio Filipu u afektu, revoltiran time što je meni Filip napravio dan ranije. Mislim da ga je samo htio uplašiti kako to više nikada ne bi napravio meni ili nekoj drugoj djevojci”, svjedočila je djevojka.

Filip je sve prijavio policiji, pa je Matej drugi dan uhićen i procesuiran zbog napada i prijetnji smrću. Presuda protiv njega je nepravomoćna., doznaje danica