Paradžiković pokazala fotku iz djetinjstva u Vojvodini: ‘Danas je 32. godina od kada smo morali otići’

Paradžiković pokazala fotku iz djetinjstva u Vojvodini: ‘Danas je 32. godina od kada smo morali otići’

Inače, voditeljica i urednica rođena je u Srijemskoj Mitrovici, a tijekom života selila se čak 17 puta

Novinarka, urednica i voditeljica Ivana Paradžiković (42) na svojem se Instagram profilu prisjetila nekih uspomena iz svog života u Vojvodini odakle je morala pobjeći prije 32 godinu. Ivana je podijelila fotografiju svoju kuće ispred koje sjedi ona u narodnoj nošnji te je napisala: 

“Tko zna…možda odem jedared, kad naiđe red.” Ovaj dječak u kukujevačkoj nošnji sam ja i ovo je bila moja kuća. Zalijepila sam fotografiju iznad radnog stola da ne zaboravim tko sam i od kud dolazim. Danas je 32. godine od kada smo morali otići. Tada sam mislila, samo na kratko…danas se čini zauvijek”, napisala je Paradžiković uz fotografiju.

Paradžiković je u prvom dijelu objave citirala Balaševićevu pjesmu “Stari laloški vals”, na koju i dan danas zaplače. Voditeljica je i prošle godine na današnji dan podijelila fotografiju svoje kuće uz koju je napisala: – “Nisam ja došao, di da se vraćam?” Suze poteku uvijek na taj Đoletov stih na današnji dan. Prije 31 godinu, mi smo morali otići i nikada se više nismo vratili. Ovo je bila moja kuća. Pitam se žive li sada u njoj sretno ti neki tuđi ljudi?”. 

Inače, voditeljica i urednica rođena je u Srijemskoj Mitrovici, a tijekom života selila se čak 17 puta. U intervjuu nam je otkrila kako gleda na izbjeglištvo te da se nakon progonstva nikada vratili u Vojvodinu.

– Nisam se nikada vratila. Na dan pada Vukovara 18.11.1991. moja obitelj je bježala. Nije to meni izlet. Otići tamo i suočiti se sa svime što je 10 godišnje dijete u meni zaključalo duboko u podsvijest zahtijeva ozbiljnu pripremu. Kada budem spremna, otići ću – rekla je tada.