UŽIVO LATVIJA – HRVATSKA: GOOOL! Majer i Kramarić golovima riješili Latvijce u 15 minuta!

UŽIVO LATVIJA – HRVATSKA: GOOOL! Majer i Kramarić golovima riješili Latvijce u 15 minuta!

Hrvatska i Latvija igraju u Rigi

Samo dvije utakmice ostale su do kraja kvalifikacija za Euro 2024. Hrvatska gostuje u Latviji, a tri dana kasnije Hrvatska dočekuje Armeniju u Zagrebu.

LATVIJA – HRVATSKA 0:2

  • 21Prvi izlet Latvijaca na našu polovicu, pokušali su iz prekida, ubačaj iz slobodnog udarca s 30 metara, očistila je to naša obrana.
  • 16GOOOL! Kramarić udvostručuje vodstvo! Ubačaj Stanišića uz nekoliko sitnih odbijanja dolazi točno Kramariću na nogu koji s 12 metara loptu mirno posprema u mrežu Latvije., prenosi gol.hr
  • 15Ivanušec je pokušao zaprijetiti udarcem s 20 metara, lopta je zapela u bloku.
  • 12Majer se našao u obećavajućoj situaciji na rubu kaznenog prostora, pokušao je lijevom nogom, otišlo je pokraj vratnice.
  • 6GOOOOOOOL! Majer je načeo Latvijce već u šestoj minuti! Ivanušec šalje povratnu loptu na peterac, odlično je pratio dolazak Majera, krasnu loptu pretvorio je u pogodak.
  • 6Dobar centaršut Gvardiola s lijevog krila, Budimir je bio u skoku, ali čisti domaća obrana na vrijeme.
  • 3Ivanušec je ubacio za Kramarića u 16-ercu, pucao je glavom sa sedam metara, nije bilo dovoljno snage u udarcu.
  • 2Žestoko su krenuli Latvijci, prvi start nad Brozovićem nije bio nimalo bezazlen.
  • 1Krenula je utakmica u Rigi.
  • Pojavile su se i pahulje u Latviji, teren nije u najboljem stanju, nadamo se što boljem otvaranju utakmice Vatrenih, da brzo dođemo u prednost i odvedemo utakmicu u mirne vode.
  • Igrači su izašli na travnjak, zaista je hladno u Rigi, temperatura se spušta ispod nule, već je -1 stupnjeva celzijevih.
  • Armenci su uspjeli doći do boda na domaćem terenu protiv Walesa, čak su bili i bolji i lovili pobjedu, ali ostalo je 1:1 u Erevanu. Tako je sve na nama, imamo sve u svojim rukama i s dvije pobjede protiv Latvije i Armenije odlazimo sigurno na Euro.
  • Glavni sudac utakmice je Švicarac Urs Schnyder, pomoćnici su njegovi sunarodnjaci Marco Zürcher i Benjamin Zürcher, dok su u VAR sobi Talijani – Luca Pairetto i Michael Fabbri.
  • Klupa Latvije: Purins, Matrevics, Sorokins, Oss, Dubra, Samoilovs, Ikaunieks, Jurkovskis, Karklinš, Zelenkovs, Regža, Krollis.
  • Klupa Hrvatske: Labrović, Ivušić, Pongračić, Baturina, Pašalić, Moro, Sosa, Pjaca, Vida, Marco Pašalić.
  • LATVIJA: Ozols – Savalnieks, Černomordijs, Balodis, Ciganikis – Tobers, Saveljevs – Daškevičs, Ikaunieks, Jaunzems – Uldrikis.
  • HRVATSKA: Livaković – Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol – Modrić, Brozović – Majer, Kramarić, Ivanušec – Budimir.

Hrvatska reprezentacija u Rigi gostuje kod najslabije reprezentacije u skupini D. U Rijeci su naši nogometaši slavili s čak 5:0 i činilo se kako će ove kvalifikacije završiti bez previše muke. No, listopadski porazi od Turske i Walesa doveli su Hrvatsku u situaciju u kojoj ne odlučuje sama o sebi.

Jasno je da se u Latviji ove subote očekuju sigurna tri boda. Sve ostalo bio bi neviđeni debakl.

Nove ozljede kvare planove Daliću

Izbornik Zlatko Dalić imat će puno jači napadački sastav nego u listopadu jer vratili su se u kadar Andrej Kramarić i Luka Ivanušec koji su nedostajali u napadačkoj liniji. Nažalost, Bruno Petković se još uvijek nije oporavio i neće biti spreman.

Ove dvije utakmice Dalić će biti i bez ozlijeđenog Matea Kovačića, a protiv Latvije neće biti Josipa Juranovića koji se možda oporavi do Armenije.

“Velika je šteta da smo ostali bez Sučića, bilo je u planu da on tu poziciju pokrije. Zadnja dva dana otpao je i on, stavit ćemo sad malo drugačije stvari, igrat ćemo više napadački. Kovačića nema, ali to smo znali od prvog dana. Što se Budimira tiče, njemu moramo prilagoditi igru, on je takav tip napadača. Naš respekt prema protivniku, moramo ih respektirati pogotovo jer igraju na domaćem terenu. Svi su se mučili ovdje, to očekuje i nas. Moramo biti strpljivi u svakom slučaju, ovo će biti teža i napornija utakmica za nas nego što je bila ona u Rijeci. Oni primaju većinu golova u zadnjih 15 minuta, mi moramo tražitii pobjedu na bilo koji način”, izjavio je Dalić na konferenciji za medije.

U reprezentaciju se vratio Ante Budimir koji sjajno igra u La Ligi za Osasunu. Posebnu će ulogu imati Joško Gvardiol koji u Manchester Citju igra na poziciji lijevog beka, a tu će ga za ove utakmice prebaciti i Dalić.

Mario Pašalić i Lovro Majer su kandidati za poziciju iza samog napadača, a novi Pašalić u reprezentaciji, Marco, mogao bi dobiti priliku na deficitarnoj poziciji desnog krila. 

Evo što je o utakmici rekao Luka Modrić:

“Nemamo straha nikakvog, došli smo ovdje pobijediti. Ovo je nogomet, sport, respektiramo Latviju i sigurno će oni sve napraviti da nam ne bude lako, morat ćemo biti 100 posto unutra i s pravim fokusom.”