Ivana Kristini: Luđakinjo jedna! Ona uzvratila: Svinjo debela! Stigla i policija

Ivana Kristini: Luđakinjo jedna! Ona uzvratila: Svinjo debela! Stigla i policija

Ivana i Kristina proglašene su krivima i osuđene jer su remetile javni red i mir nakon što su se posvađale zbog parkiranja automobila.

Bizaran slučaj sucu je odnio prilično vremena i energije jer je zbog proturječnih iskaza morao saslušati više svjedoka. Na koncu su osuđene obje: diplomirana ekonomistica Ivana (43) i doktorica Kristina (49).

Prema presudi, one su početkom studenoga oko 20 sati u Velikoj Gorici na javnoj prometnoj površini, ispred zgrade, narušile javni red i mir vikom i galamom. Na koncu je morala intervenirati i policija.

“Ivana je vikala na Kristinu riječima: Luđakinjo jedna, sram te bilo! Potom je Kristina vikala na nju riječima: Svinjo debela, ti šuti! A sve iz razloga što su Kristini smetala vozila parkirana ispred ulaza u garažu”, naveo je sudac u presudi.

Ivana je priznala prekršaj navodeći kako su joj te večeri kolegice došle u posjet te je jedna od njih parkirala ispred Kristinine garaže. Kaže kako je susjeda odmah počela vikati i vrijeđati, pa je i ona njoj uzvratila uvredama.

No, Kristina nije priznala da je vikala i vrijeđala susjedu, nego da je bila mirna i prisebna, kao i obično.

“Na njezine uvrede mirno sam uzvratila govoreći da se ne može tako ponašati i da ako joj građanski način života ne odgovara, neka se vrati gdje joj takav način života odgovara. Nisam vikala, niti ikad vičem u komunikaciji”, branila se Kristina.

Nakon saslušanja svih svjedoka, sudac je obje kaznio po 24 eura. Ivana mora platiti još 30 eura troškova postupka, a Kristina još 50 eura.

Visina troška za Kristinu je odmjerena u većem paušalnom iznosu, budući je ona načinom svoje obrane, zbog potrebe izvođenja dodatnih dokaza, izazvala povećane troškove postupka za sud”, naglasio je sudac u nepravomoćnoj presudi.