Dalić otkrio pozadinu drame u Latviji: Spašavao je navijača od nasrnulih zaštitara

Dalić otkrio pozadinu drame u Latviji: Spašavao je navijača od nasrnulih zaštitara

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u Rigi domaćina Latviju 0:2 u pretposljednjem susretu skupine D kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine.

Nakon važne pobjede sve je komentirao Zlatko Dalić.

”Čestitam dečkima na pobjedi, dva gola na početku, dobro smo otvorili utakmicu. Sada smo došli u situaciju koju smo željeli i koju smo priželjkivali da sami o sebi odlučujemo u zadnjem kolu u Zagrebu. U nekim trenucima smo se malo opustili, ali mogu čestitati.

Erlić i Šutalo na stoperskim pozicijama, a Gvardiol na beku, hoćemo li tako nastaviti?

”Vidjet ćemo što će biti, obojica su bili sigurni, Joško je igrao lijevo i malo je griješio. Nismo primili gol i nisu stvorili šansu. Ne bih puno govorio o onome što je bilo, moramo misliti o Armeniji.”

Majer i Kramarić su zabili golove, komentar na njih?

”Lovro Majer je igrao dobro, zabio je gol i namjestio ga. Karamarić i Ivanušec su se vratili nakon ruge pauze, a Krama opet zabije gol. Sve u svemu dobra utakmica s njegove strane, imamo rješenja i moramo biti zadovoljni, još ništa nismo napravili.”

Što ste razmišljali nakon remija Armenije i Walesa?

”Ja sam razmišljao da nam dragi Bog da još jednu šansu. Zaslužili smo je i dobili, na nama je da to iskoristimo. Nadam se da ćemo se u Zagrebu svi skupa veseliti. Evo pozivam sve navijače, ako stadion još nije rasprodan, da kupe kartu i podrže nas.

Izbornik Dalić je jednog čovjeka pokušao spasiti od zaštitara.

”Svaka čast tim dečkima koji su došli ovdje u Rigu na ovo hladno vrijeme. Ne znam koliko ih je bilo, negdje dvije tisuće. To je ono što mi trebamo. Ovaj čovjek je ušao u teren pa su zaštitari bili prema njemu grubi. Pokušali smo ga nekako izvući iz te situacije”, rekao je Dalić, piše gol.hr.