Srbi krenuli na put po Hrvatskoj i okolici, cijelu noć proveli na benzinskoj

Srbi krenuli na put po Hrvatskoj i okolici, cijelu noć proveli na benzinskoj

GOTOVO 70 Beograđana provelo je prošli tjedan besanu noć na srpskoj granici prema Hrvatskoj, nakon što im se vikend putovanje pretvorilo u pakao i to samo zbog jedne neplaćene kazne vozača autobusa, javlja Nova.rs. Umjesto da turistička tura po Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji počne, završili su na obližnjoj pumpi i tamo proveli cijelu noć.

Putnica: Vozač nije platio neku kaznu. Tu je sve krenulo

Loreda Postić iz Beograda radovala se putovanju. Bilo je u planu da obiđu Ljubljanu, Bled, Trst, Umag… Međutim, ona od granice nije odmakla.

“Išli smo preko agencije Travelland, a aranžman je bio vrlo povoljan. Nas 70 putnika krenulo je u 23 sata, kako je bilo i planirano”, rekla je Loreda. Sve je protjecalo u najboljem redu do dolaska na srpsku granicu s Hrvatskom. Vozač i vođa puta otišli su prijaviti putnike, kako procedura predviđa. Bilo je čudno što ih nije bilo čak 40 minuta.

“A onda su se vratili s policijom. Saznali smo da vozač nije platio neku kaznu, a spominjali su prekršajnog suca i izvršitelja. Ispostavilo se da je imao zabranu napuštanja zemlje. Šef policije je rekao da 20 godina nije doživio takvu situaciju da cijeli autobus bude blokiran zbog jednog vozača”, kazala je Loreda. Kad je postalo jasno da u skorije vrijeme neće moći dalje, policija je putnike odvezla do prve najbliže benzinske postaje.

“Od pola jedan do pola devet ujutro smo bili na benzinskoj”

“Pod rotacijama smo sprovedeni do prve pumpe, koja je udaljena deset kilometara. Cijele noći su tražili zamjenskog vozača, drugi autobus, putni nalog…”, dodala je Loreda u razgovoru za Novu.rs. Tražili su da ih autobus kojim su došli vrati do kuće, ali im je rečeno da se čeka agencija. Međutim, sve je dodatno iskomplicirao i problem sa samim vozilom.

“Od pola jedan u noći do pola devet ujutro svi smo bili na benzinskoj pumpi. Kad je riješen problem s vozačem, pošto su poslali zamjenu, nastao je novi. Autobus kojim smo došli iz Beograda nije mogao ni upaliti, pa su i to rješavali. Bio je očito neispravan. Vozač inače nije htio ni ugasiti autobus, pod izgovorom da bi putnicima bilo hladno. A zapravo, ako ga ugasi, ne bi ga mogao normalno upaliti”, ispričala je Loreda.

Na kraju je i taj problem bio riješen, ali je dio putnika, njih dvadesetak, ipak odlučio vratiti se za Beograd. Po neke je tijekom noći stigla obitelj, dok su Loreda i još nekoliko putnika pozvali taksi koji je koštao gotovo koliko i aranžman, oko 100 eura.