Banožićev zahtjev stigao u MIP, stavio mandat u mirovanje

Banožićev zahtjev stigao u MIP, stavio mandat u mirovanje

Kao što je i najavila odvjetnica Marija Banožića, on je u petak ujutro Mandatno imunitetnom povjerenstvu poslao zahtjev za aktivacijom saborskog mandata te istovremeno i zahtjev za stavljanjem saborskog mandata u mirovanje iz osobnih razloga.

Banožićeva odvjetnica Ksenija Vržina u četvrtak je za RTL potvrdila da uz stavljanje mandata u mirovanje Vladi podnose i zahtjev za aktivaciju opcije 6+6.

Za 24sata šef MIP-a Robert Jankovics je rekao da će sjednica na kojoj će razmatrati utemeljenost ovih zahtjeva biti održana u utorak 21. studenog.

“Ja sam tu odluku donijela kao njegova odvjetnica, a odvjetnica sam mu bila i u prethodnim slučajevima kada sam nastupala u njegovo ime. Podnijela sam zahtjev Saboru za aktivaciju njegovog saborskog mandata i odmah istovremeno stavljanje tog mandata u mirovanje. Podnijela sam i zahtjev Vladi za 6+6 opciju da koristi pravo šest plaći i 50 posto plaće drugih 6 mjeseci”, pojasnila je Vržina.

Podsjetimo, bivši ministar obrane Mario Banožić u subotu je sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je život izgubio vozač drugog vozila. Otad se bivši ministar nalazi na liječenju u KBC-u Osijek, a, koliko je poznato, još uvijek je u jedinici intenzivne njege. Zbog nejasnih podataka koji su se pojavili o tome je li Banožić u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola, ovaj slučaj izaziva veliko zanimanje javnosti.

Banožić je smijenjen popodne nakon nesreće, a njegovog nasljednika Ivana Anušića Sabor je potvrdio u četvrtak., prenosi N1