Mlada Zadranka ispala iz automobila i poginula

Mlada Zadranka ispala iz automobila i poginula

Juče oko 14.05 na državnoj cesti DC-01 na predjelu Deringaja kod Gračaca došlo do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala 33-godišnja vozačica automobila zadarskih registarskih oznaka, izvijestila je PU zadarska.

Na mjestu događaja policija je provela očevid, a prema rezultatima očevida do prometne nesreće je došlo kada je 33-godišnja vozačica, ne koristeći sigurnosni pojas, upravljala automobilom iz smjera Gračaca prema Udbini te brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste, uslijed čega je u zavoju izgubila kontrolu nad upravljačem i desnim kotačima sišla van kolnika.

Zatim se vozilom vratila na cestu, ali u traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera i prednjim dijelom automobila udarila u uzdignutu zemljanu površinu od koje se odbila te prešla preko obje prometne trake i zaustavila se van ceste, uz rub kolnika.

Uslijed nekontroliranog kretanja automobila, vozačica je iz automobila ispala na zemljanu površinu. Od posljedica zadobivenih ozljeda, na putu prema bolnici, vozačica je preminula u vozilu Hitne medicinske pomoći, javlja policija.

U vrijeme obavljanja očevida, od 14:30 do 15:25 promet navedenom dionicom bio je obustavljen. Nad tijelom preminule naložena je obdukcija. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti nastanka prometne nesreće. Policija je o događaju izvijestila nadležno državno odvjetništvo u Karlovcu.