Liječnik u 3.50 ujutro puštao glasnu glazbu. Policija stigla na poziv susjeda

Liječnik u 3.50 ujutro puštao glasnu glazbu. Policija stigla na poziv susjeda

Liječnik proglašen je krivim i osuđen jer je oko 3.50 ujutro puštao preglasnu glazbu u dvorištu obiteljske kuće.

Prijavili su ga susjedi te je odmah stigla policija. Prema presudi, sve se dogodilo u travnju ove godine u Našicama.

“On je, puštajući putem mobitela i bluetootha na zvučnike glasnu glazbu koja se čula na ulici, ometao noćni odmor i mir susjeda. Dakle, okrivljenik je puštanjem glasne glazbe ometao javni red i mir”, naglasila je sutkinja.

Liječnik (34) priznao je krivnju navodeći da su se te subote uoči Uskrsa kod njega u obiteljskoj kući okupili prijatelji sa kojima se dugo nije vidio.

Kazna 50 eura

“Svjestan sam da je u tihim noćnim satima glazba mogla zasmetati nekom od susjeda, ali mi je žao što me nitko nije upozorio, već su odmah pozvali policiju.

Susjedi su većinom mlađe osobe, tolerantni… Sa svima smo u dobrim odnosima i neki od njih su bili kod mene na druženju. Nakon upozorenja policije glazbu sam isključio, mada su prijatelji već bili na odlasku i svakako bih je isključio.

Policajac mi je rekao da neće biti nikakvih sankcija jer je glazba odmah isključena, pa me je iznenadio prekršajni nalog s visokim troškovima koji su nerazmjerni mojem standardu jer još nisam počeo stažirati, a živim u Zagrebu”, branio se liječnik.

Sutkinja ga je ovih dana proglasila krivim i kaznila s 50 eura. Osim toga, mora platiti 15 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i mladi se liječnik na nju može žaliti.