Dan prije tragedije kod Vinkovaca vozilo MORH-a izazvalo prometnu: U njemu sjedila Banožićeva suradnica koju svi znaju po kišobranu…

Dan prije tragedije kod Vinkovaca vozilo MORH-a izazvalo prometnu: U njemu sjedila Banožićeva suradnica koju svi znaju po kišobranu…

MORH-ov automobil slupao je njegov šef osiguranja koji je vozio Natašu Pejčić Šušković, voditeljicu Samostalnog odjela za protokol Ministarstva obrane, pišu 24sata

Slupali su se na županijskoj cesti Marinci-Bogdanovci, a iz MORH-a su potvrdili kako nije bilo ozlijeđenih, te kako vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. 

Kaznu platio na mjestu sudara

Vukovarsko-srijemski policajci su 56-godišnjem pripadniku Oružanih snaga, odnosno Banožićevom šefu osiguranja, koji je prometnu nesreću skrivio, uručili obavijest o počinjenom prekršaju, te je kaznu platio na mjestu događaja. 

Inače, njih dvoje su bili na službenoj dužnosti, odnosno vraćali su se iz Bogdanovaca gdje je sada već bivši ministar Mario Banožić sudjelovao na 32. obljetnici sjećanja na teško stradanje civila i branitelja tog kraja. 

Tko je Nataša Pejčić Šušković?

Nataša Pejčić Šušković došla je iz Hrvatskog sabora u Ministarstvo obrane nakon dolaska Banožića, a javnost ju je upoznala na obilježavanju pobjede HDZ-a na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj 2022. godine, kada je tada svom šefu Banožiću prilikom ulaska u Hrvatsko narodno kazalište držala kišobran. 

Pejčić Šušković završila je Pravni fakultet u Rijeci, upravo na stranicama tog fakulteta podijelila je i svoje iskustvo studiranja.

“Dobila sam samopouzdanje glede donošenje odluka, koordinacije rada i  komunikacije s drugim akterima”, napisala je između ostalog.

U Hrvatskom saboru radila je kao savjetnica u Uredu za protokol.