Umro Marko Mišić, hrvatski povratnik koji je pretučen u Republici Srpskoj

Umro Marko Mišić, hrvatski povratnik koji je pretučen u Republici Srpskoj

Marko Mišić sa suprugom se 2008. godine vratio na svoje prijeratno ognjište. I ranije je imao problema, kao i brojni drugi povratnici s napadima, zastrašivanjem i krađom imovine.

U bolnici u Slavonskome Brodu preminuo je hrvatski povratnik Marko Mišić kojega su dvojica nasilnika prije mjesec dana napala i pretukla na obiteljskome imanju nedaleko Dervente na području bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske. Mišića (68) su teško pretukle dvije osobe, od kojih je jedan bio maloljetnik, u mjestu Brezici 12. listopada nakon što je pokušao spriječiti krađu drva. Policija ih je uhitila nedugo nakon napada.

Nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja u Derventi hrvatski je povratnik prebačen u bolnicu u Slavonskome Brodu gdje su konstatirane ozljede opasne po život. Preminuo je u utorak na odjelu intenzivne njege bolnice u Slavonskom Brodu. Hrvatski potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić izrazio je sućut obitelji. Izrazio je očekivanje da će počinitelji biti kažnjeni te biti spriječeni slični slučajevi nasilja prema povratnicima., prenosi večernji