Objavljeni detalji ubojstva u Zagrebu: Muškarac izboden zbog 15 eura

Objavljeni detalji ubojstva u Zagrebu: Muškarac izboden zbog 15 eura

Povod krvavom obračunu koji se prošli tjedan dogodio u zagrebačkom kvartu Prečko bio je dug od 15 eura.

Zagrebačka policija je u petak objavila da je u kvartu Prečko oko podneva došlo do svađe u između 48-godišnjaka i 38-godišnjaka koja je prerasla i u fizički sukob u kojem je mlađi muškarac nožem izbo starijeg te je od zadobivenih ozljeda preminuo, a 38-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju.

Razlog za svađu, koja je počela na ulazu u zgradu, bio je dug od 15-ak eura. Kada ga je 38-godišnjak odbio vratiti, 48-godišnjak je otišao u stan k njegovoj majci i inzistirao da ona plati traženi iznos, doznao je N1.

On se ondje okomio se na vremešnu ženu koja se nalazila u invalidskim kolicima i koristila kisik. U idućem trenutku 38-godišnjak je dohvatio kuhinjski nož i zadao 48-godišnjaku više uboda.

Mlađi muškarac je od ranije bio poznat policiji i to zbog zlouporabe droga i krađa. Njegov stan, u kojem je živio zajedno s majkom, bio je svojevrsna komuna, jer je tamo živjelo još nekoliko ljudi koji su ranije bili ovisni o narkoticima.

Tužiteljstvo tvrdi da je 38-godišnjak počinio ubojstvo zbog 15 eura duga, što je potvrdila i osumnjičenikova majka, ali je uhićeni tijekom ispitivanja uvjeravao policiju da je samo želio zaštititi mamu od nasilnika. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela mu je određen istražni zatvor.