Banožić i dalje u bolnici, uzorci krvi i urina danas idu na analizu u Centar Ivan Vučetić

Banožić i dalje u bolnici, uzorci krvi i urina danas idu na analizu u Centar Ivan Vučetić

Policija je u nedjelju objavila kako je protiv sada već bivšeg ministra obrane Marija Banožića podigla kaznenu prijavu zbog nesreće iz nehaja, odnosno zbog sudara u kojem je poginuo 40-godišnji Privlačanin Goran Šarić.

Banožićevo zdravstveno stanje i dalje je ozbiljno i on se oporavlja u osječkoj bolniciBivšem ministru uzeti su uzorci krvi i urina kako bi se utvrdilo je li tijekom nesreće bio pod utjecajem alkohola, piše 24 sata.

“Izdali smo nalog za analizu krvi i urina kako bi se utvrdilo je li u organizmu 44-godišnjaka koji je uzrokovao prometnu nesreću bilo prisutnosti alkohola, droga i drugih psihotropnih stvari, a izuzeti uzorci bit će u ponedjeljak ujutro poslani u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. To nam je u ovom trenutku prioritet za utvrđivanje pa ćemo zamoliti stručnjake iz Centra da to obave po hitnom postupku”, rekla je ovog vikenda Biljana Luburić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru, koja je upravljala očevidom prometne nesreće.

Prema Kaznenom zakonu, sudionik u cestovnom prometu koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera pa zbog toga prouzroči smrt jedne ili više osoba, kaznit će se kaznom zatvora od tri do 15 godina. U slučaju da se radi o nehaju, kazna je od jedne do osam godina.