Zadarska policija uhitila dvojac, Crvena zvezda za sve krivi vozača taksija, srpski mediji luduju

Zadarska policija uhitila dvojac, Crvena zvezda za sve krivi vozača taksija, srpski mediji luduju

Iz PU Zadarske u subotu navečer su potvrdili da su zaprimili dojave vezane za dva događaja, a koji se dovode u svezu s održavanjem košarkaške utakmice u nedjelju između KK Zadra i Crvene Zvezde.

“U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim događajima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno izvijestiti javnost”, navodi se i z policije.

U međuvremenu su se oglasili svi akteri, uključujući ABA ligu kojaje odbila zahtjev Crvene zvezde da se utakmica koja je na rasporedu u 17 sati igra bez publike.

Podsjetimo, u subotu su napadnuti predstavnici beogradskog kluba i novinari iz Srbije.

U međuvremenu srpski mediji divljaju.

‘Hrvati napravili sačekuše’

Alo.rs je objavio tekst pod naslovom: “SKANDAL U ZADRU, ZVEZDA SE HITNO OGLASILA Hrvati napravili sačekuše srpskim novinarima i delegaciji crveno-belih, ima povređenih”.

Kurir pak javlja: “HULIGANI SU TAČNO ZNALI KOGA BIJU – SRBI TIPOVANI JOŠ NA AERODROMU! Ovo su detalji napada na delegaciju Zvezde i novinare u Zadru”.

“Gde ste četnici?’ Detalji napada na Srbe u Zadru: Slikali ih i ‘tipovali’ već na aerodromu”, javlja Telegraf.

Iz Crvene zvezde krive taksista

Dok su iz Zadra oštro osudili incident te se ujedno ogradili od njega, iz Crvene zvezde traže reakcije nadležnih te kažu da je nevjerojatno  da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao dio delegacije našega kluba, koji nisu imali nikakva obilježja našega kluba na sebi niti su na bilo koji način provocirali bilo koga!

“Posebno je simptomatično da mi kao klub iz Beograda već imamo informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taksija) koji je s aerodroma prevozio i novinarsku ekipu i člana našeg Upravnog odbora!”, navode., prenosi direktno.hr