ZET-ova kontrolorka ošamarila maloljetnika u tramvaju: ‘Jel me smiješ snimat?’

ZET-ova kontrolorka ošamarila maloljetnika u tramvaju: ‘Jel me smiješ snimat?’

“Žena mi je rekla da sam kreten, ova tu”, govori jedan maloljetnik nakon čega ga je kontrolorka ošamarila, što se vidi i na snimci objavljenoj na društvenim mrežama. 

“Evo lupila me”, nastavio je nakon toga. 

Jel’ me smiješ snimat’?”, pitala ga je. 

“Smijem”, odgovorio joj je. 

“Evo lupila me”, ponovio je. 

Prijeti joj otkaz

Kontrolorki nakon svega prijeti otkaz, a ZET se ispričao mladićevim roditeljima. 

“Potvrđujemo kako je u srijedu, 8. studenoga u tramvaju linije 5 došlo do incidenta prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne dobi. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših djelatnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebice ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja neovisno o okolnostima.

Putnik koji je napadnut jučer je došao u ZET, predočio je snimku događaj te su mu djelatnici uputili ispriku u ime tvrtke i naveli kako će poduzeti sve korake kako bi se sankcioniralo ponašanje djelatnice.

ZET je također kontaktirao i njegove roditelje te ovim putem još jednom upućujemo ispriku zbog ovog nemilog događaja koji nas je neugodno iznenadio. ZET je promptno pokrenuo stegovni postupak koji može završiti i mjerom izvanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je riječ o teškoj povredi radne obveze.

Ističemo kako su djelatnici ZET-a sukladno pravilnicima, kao i načelima tvrtke, obvezni profesionalno i uljudno se ophoditi prema putnicima.

ZET ima nultu stopu toleranciju prema bilo kakvom obliku nasilja, tim više što su i naši djelatnici često žrtve verbalnog ili fizičkog nasilja. Stoga, kao odgovoran poslodavac poduzet ćemo sve mjere kako bi se ovakvo ponašanje najoštrije sankcioniralo te kako bi se slične situacije ubuduće izbjegle”, priopćio je ZET., prenosi direktno

Snimku je na društvenim mrežama objavio Ivan Pernar, a možete je vidjeti OVDJE