Sud riješio: Dragecu iz Zagorja supruga se ne smije približiti na bliže od 50 metara, ali to nije sve …

Sud riješio: Dragecu iz Zagorja supruga se ne smije približiti na bliže od 50 metara, ali to nije sve …

Dugo je vremena Dragec, stariji muškarac s područja Krapinsko – zagorske županije, trpio zlostavljanje od svoje petnaest godina mlađe supruge, a sve je kulminiralo kad ga je prije nešto više od godinu dana napala letvom i malim nožem pa ju je prijavio policiji.

Tako joj je u listopadu prošle godine određen i istražni zatvor, a potom joj je izrečena i mjera zabrane približavanja Dragecu.

Protiv nje je podignuta i optužnica za kazneno djelo protiv supruga, a iako je puštena iz istražnog zatvora, i dalje ima mjeru zabrane približavanja suprugu, budući da još uvijek traje sudski postupak.

Inače, ona nije ranije osuđivana i trenutno se nalazi na slobodi, no, Općinski sud u Zlataru ovih dana izdao je Rješenje kojim joj se produljuju mjere operaza.

Dobila je tako ponovo zabranu približavanja žrtvi, odnosno svom suprugu Dragecu na udaljenost manju od 50 (pedeset) metara, te joj je zabranjeno uspostavljanje ili održavanje svake izravne ili neizravne veze s njim. Također, određeno joj je i udaljenje iz njihovog doma, odnosno, Dragecove kuće.

“Okolnosti su takve da opravdavaju sumnju da bi okrivljenica mogla pokušati ponoviti djelo, s obzirom da je u duljem vremenskom razdoblju bila nasilna prema suprugu čime je iskazala izrazitu upornost i visoki stupanj kriminalne volje, što se očituje i u tome da je koristila drvenu letvu i nožić za napad na 15 godina starijeg supruga, a takva opasnost je osnova za određivanje istražnog zatvora utvrđena člankom 123. stavkom 1. točkom 3. ZKP/08. te su upravo zbog otklanjanja te opasnosti i naložene mjere opreza. Ocjena je suda, da opasnost ponavljanja djela nije takvog intenziteta da se mora prevenirati istražnim zatvorom kao najstrožom mjerom te da se može izbjeći mjerama opreza. Kako se okolnosti na strani optužene nisu promijenile od donošenja zadnjeg rješenja o produljenju mjera opreza, valjalo je produljiti mjere opreza uz upozorenje optuženici, da će se u slučaju nepridržavanja izrečenih mjera opreza iste zamijeniti istražnim zatvorom.”, naveo je Općinski sud u Zlataru u obrazloženju Rješenja., doznaje zagorje.com