Splićanin objavio eksplicitne snimke bivše djevojke: ‘Želim osvetu, neće me zaustaviti ni kordon policajaca‘

Splićanin objavio eksplicitne snimke bivše djevojke: ‘Želim osvetu, neće me zaustaviti ni kordon policajaca‘

Divljanje je prekinula policija, a splitski Općinski sud Marija M., oca troje djece, nepravomoćno je osudio na 15 mjeseci zatvora

Splićanin Mario M. (46) svjesno je zagorčao život bivšoj djevojci koju je početkom godine, puna tri tjedna, telefonski maltretirao. Pritom je dotaknuo i dno dna jer osim uznemirujućih poruka prepunih prijetnji, odlučio je poslati njezinim članovima obitelji te prijateljima i kolegama njezine eksplicitne fotografije.

No ni na tome nije stao, nego je i nekoliko društvenih mreža, stranica raznih klubova pa i nogometnih kao i njezina fakulteta “počastio” fotografijama ispod kojih je ispisao i gnjusan sadržaj blateći pritom nesretnu djevojku.

Lavinu tog divljanja prekinula je policija koja ga je kazneno prijavila za zlouporabu snimke eksplicitnog sadržaja te za prijetnje smrću. Nedavno je u tom slučaju i splitski Općinski sud donio presudu kojom je Mario M., inače otac troje djece, nepravomoćno osuđen na 15 mjeseci zatvora.

A s obzirom na to da je u istražnom zatvoru proveo četiri i pol mjeseca, u slučaju da viši sud potvrdi kaznu, dosadašnji boravak iza rešetaka bit će mu uračunat u finalnu sankciju. Također mora platiti i 331 euro sudskih troškova, a na sudu se posuo pepelom pokušavši ujedno opravdati svoje poteze s druge strane zakona.

– Bivša djevojka mi je rekla da je ostala trudna i da joj treba novac za pobačaj. U međuvremenu sam saznao da to dijete nije moje pa sam u svoj boli i tuzi nepromišljeno postupio – pravdao se optuženi u sudnici, inače povratnik iz Njemačke.

Što se pak osobnih i obiteljskih prilika tiče, sudu je rekao kako već osam godina živi na jednom luksuznom brodu u lučici Zenta, za što je dopuštenje dobio od strane samog vlasnika broda.

Nema stalnih primanja te se uzdržava popravcima brodova po lučici, a kako ima troje djece iz prvog braka koja žive u Njemačkoj, napomenuo je da je sudjelovao u njihovu uzdržavanju.

– Sve je to bilo u afektu i nisam imao namjeru nanijeti nikakvo zlo bivšoj djevojci. Boravak u pritvoru na mene je utjecao te se kajem zbog počinjenog. Više se to neće ponoviti i nemam nikakve namjere u budućnosti kontaktirati oštećenu – zaključio je optuženi, kojemu je sud kao olakotnu okolnost uzeo u obzir iskreno kajanje, dok mu je otegotno bilo “stupanj povrede zaštićenog dobra, izražena upornost prilikom činjenja kaznenih djela i ranija višestruka osuđivanost”.

Prema optužnici, Mario M. žrtvu je zasuo telefonskim pozivima i porukama.

“Sad će tvoje gole fotografije kao i videa koja imam vidjeti svi od prijatelja do rodbine i fakulteta i drugih institucija”, “Neće me zaustaviti ni kordon policajaca da objavim fotografije i videa jer želim osvetu”, “Ja ti se kunem u život svoje dice, imaš 2 dana, izmisli kako, boli me ku*ac kako, 20.000 kuna inače sve ide u javnost”, “Znaš kakva je instalacija u starim zgradama sad kad izgori stan, kratki spoj”, “Znači od sutra sam u zatvoru. Razumijem. A što kad izađem? Samo pitam. Tebe treba na kolac”, “Slomit ću vas, majke mi”, samo su neke od jezivih poruka koje joj je slao. Nakon toga krenuo je slati fotografije. I to iz osvete, piše Jutarnji.hr.