Ponovno pomaknut rok, “Galeb” bi prve posjetitelje mogao primiti tek u ljeto 2024.

Ponovno pomaknut rok, “Galeb” bi prve posjetitelje mogao primiti tek u ljeto 2024.

Brod “Galeb” trebao je biti potpuno obnovljen i otvoren za javnost još prije otprilike tri i pol godine te je bio plan da bude jedan od glavnih dijelova tadašnjeg projekta Europska prijestolnica kulture – Rijeka 2020.

U najboljem slučaju to bi se trebalo dogoditi s otprilike  četiri godine zakašnjenja, jer ponovno je pomaknut rok kad će primiti prve posjetitelje.

Krajem veljače ove godine dogradonačelnica Sandra Krpan istaknula je za Fiuman kako bi brod trebao biti otvoren za javnost krajem ove godine, a sad je taj rok pomaknut za ljeto 2024. godine.

“Radovi na rekonstrukciji i remontu broda Galeb, koji se izvode u brodogradilištu Đalmont d.o.o. u Kraljevici, sukladno ugovoru, trebaju biti gotovi do 28. prosinca 2023. godine.

Nakon dovršetka navedenih, slijede radovi na uređenju muzejskog postava. Javna nabava za odabir najpovoljnijeg izvođača radova je pripremljena i uskoro će biti i objavljena. Završetak radova na uređenja muzejskog postava planiran je do proljeća 2024. godine, a samo otvaranje muzeja javnosti početkom ljeta 2024. godine”, otkrio je gradonačelnik Marko Filipović odgovarajući na vijećničko pitanje Danijela Imgrunda., piše fiuman