Pijani mladić iza ponoći bježao policiji pa zaradio paprenu kaznu …

Pijani mladić iza ponoći bježao policiji pa zaradio paprenu kaznu …

Pijani mladić bježao je policiji iza ponoći te su ga jedva sustigli i zaustavili, izvijestila je u petak Policijska uprava.

Sve se događalo u četvrtak nešto prije 1 sat ujutro u zagrebačkoj Dubravi, a 27-godišnji mladić je tom prigodom upravljao teretnim automobilom.

“Dolaskom do kućnog broja 180, suprotno postavljenom prometnom znaku i oznakama na kolniku, skrenuo je u lijevo, preko pune uzdužne linije, zbog čega ga je policijski službenik pokušao zaustaviti dajući mu sredstvima za ručno davanje svjetlosnih signala znak da se zaustavi.

Unatoč tome, vozač se nije zaustavio, već je bez kočenja nastavio kretanje u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Koledinečkom ulicom i Ulicom Milovana Gavazzija, prošao je kroz raskrižje bez kočenja i povećavajući brzinu iako je na semaforu bilo upaljeno crveno te nastavio vožnju.

Tijekom vožnje Ulicom Milovana Gavazija u smjeru sjevera, oglušio se na zvučne i svjetlosne signale vozila policijskih službenika koju su za njim nastavili potjeru. Kod kućnog broja 23 Ulice Milovana Gavazzija, vozač je uspješno zaustavljen.

Utvrđeno je da upravlja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,49 g/kg. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Potom je i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je pravomoćnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu 5110 eura”, otkrili su danas iz policije.