Filipinac u Hrvatskoj: Zaradim do 1000 eura. Ostat ću dokle god me firma bude htjela

Filipinac u Hrvatskoj: Zaradim do 1000 eura. Ostat ću dokle god me firma bude htjela

Kao i ostalim kolegama iz Filipina, ali i Bangladeša i Egipta, koji rade u MDK, plaćen mu je smještaj, režije, prijevoz do posla, odnosno gradilišta, a imaju pravo i na dva topla obroka.

Stranih radnika u Hrvatskoj do nedavno nije bilo tako puno. No, trendovi se mijenjaju, suočavamo se s nedostatkom radne snage u Hrvatskoj i raste potreba za stranim radnicima.

Jedan od onih koji su u Hrvatsku stigli za boljim životom je i 42- godišnji Raygan Medrano iz Filipina. U Zagorje je stigao prije osam mjeseci.

“Došao sam sam i ovo je bilo prvi puta da sam došao u Hrvatsku. Prije toga radio sam u Kataru, a jedan me je kolega pitao zašto se ne bih prijavio za posao u Hrvatskoj jer tamo trebaju radnike” ispričao je Raygan portalu Zagorje.com.

Prijavio se u agenciju, prošao intervju i, kaže, ‘zgrabio priliku’. U građevinskim poslovima, kakve sada obavlja u tvrtki MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća, iskustva ima. Slično je radio, kaže, na prijašnjem poslu. “Nisam se mogao ni prijaviti u agenciju za građevinske poslove, ako to nisam znao raditi”, kaže.