Seljaci zbog eutanazije zdravih svinja prijete blokadom granica: “Natjerat ćemo vladu da s nama pregovara, zalijepit ćemo se za asfalt”

Seljaci zbog eutanazije zdravih svinja prijete blokadom granica: “Natjerat ćemo vladu da s nama pregovara, zalijepit ćemo se za asfalt”

Brojni farmeri prijete prosvjedima i blokadom graničnih prijelaza.

O svemu se dogovaralo jučer u Trnavi. Kakve su odluke slavonskih seljaka i koji su ih političari podržali izvijestila je reporterka Nove TV Marina Bešić Đukarić.

“Sastanak upravo završava, farmeri izlaze van, nezadovoljni su načinom na koji se vlada nosi sa suzbijanjem afričke svinjske kuge, traže da se prestane s eutanazijom zdravih svinja. Oko stotinjak seljaka došli su podržati Stožer za obranu hrvatskog sela.

Dali su ultimatum vladi, premijeru Plenkoviću i ministrici Vučković, u petak u Retkovcima u minutu do podneva čekat će ih na sastanku. Ako ne dođu, spremni su blokirati granice i ako ih netko bude htio u tome spriječiti, zalijepit će svoja tijela na asflat”, rekla je reporterka.

“Večeras su ovdje bili i predstavnici Mosta, Hrvatske stranke umirovljenika, suverenisti, a Pokrovac je odbacio primjedbe da se radi o politizaciji”, naglasila je.

“Dogovorit ćemo se, ići ćemo i u blokadu granica i svega onoga gdje ćemo primorati vladu da s nama pregovaraju, poučeni iskustvom uvijek smo to tako radili. Dok nismo izašli na cestu nisu nas shvatili ozbiljno, oni su mislili da smo mi samo jedna šakica jada, sve ćemo raditi i lijepiti se za asfalt”, rekao je Tomislav Pokrovac, iz Stožera za obranu hrvatskog sela.

“Mi ne želimo u prosvjede, ali oni nas tjeraju, dosta uvozničkog lobija, previse ga je, uništava se hrvatski seljak, Slavonija i Baranja”, rekao je Anto Čakar, svinjogojac, piše Dnevnik.hr.