Pijani Zdravko ljutito policiji: ‘Pa kaj me opet zaustavljate? Nemam vozačku od 2018.’

Pijani Zdravko ljutito policiji: ‘Pa kaj me opet zaustavljate? Nemam vozačku od 2018.’

Dvojica zagorskih policajaca, radeći svoj posao, doživjeli su scenu nalik onima iz starih viceva. Naime, kad su usred dana, oko 15 sati, obavljali redovito kontrolu prometa u Stubičkim Toplicama, primijetili su da je pored njih prošao auto kojim je upravljao Zdravko, vozač njima dobro poznat, za kojeg su znali da još uvijek nije dobio natrag vozačku dozvolu koja mu je oduzeta., doznaje zagorje.com

Sjeli su u policijsko vozilo i krenuli za njim, te ga pod rotirkama i sirenama zaustavili.

Jedan od policajaca prišao je Zdravkovom autu i vido da nije vezan, a Zdravko je tada otvorio vrata vozila pri čemu je ostao sjediti unutar vozila, a noge je držao izvan vozila na pločniku.

-Bio je vidno ljut što smo ga zaustavili i rekao mi: „Pa kaj me opet zaustavljate!?“. Na to sam mu odgovorio da koliko znam, on još uvijek nije obavio liječnički pregled i nije obnovio vozačku dozvolu, a ako slučajno jest neka mi pokaže vozačku i prometnu dozvolu. Tada mi je potvrdio da još uvijek nije obavio liječnički pregled i da mu je vozačka dozvola oduzeta još 2018. godine, pa ju nema kod sebe. Pokazao mi je prometnu dozvolu za vozilo s kojim je upravljao te je isto bilo uredno registrirano na ime nekog drugog vlasnika. Kod okrivljenoga sam osjetio intenzivan zadah na alkohol pa sam ga upitao što je pio od alkohola i je li voljan puhati alkotest. Rekao mi je da je zadnji put pio oko 15,00 sati, ali nije htio reći koju vrstu pića niti količinu. Pristao je puhati alkotest i alkometar je pokazao koncentraciju od 2,44 g/kg alkohola, što mu je na zapisnik umanjio na 2,34 g/kg. Ponudio sam mu da potpiše zapisnik, ali ga je odbio potpisati jer je bio ljut što ga procesuiramo – svjedočio je na sudu jedan od policajaca.

Policajac je u svom svjedočenju na sudu rekao i kako je Zdravku izdao naredbu o određivanju mjere opreza zabrane upravljanja vozilom na rok od 12 sati, no kako je Zdravko iskazivao namjeru da nastavi upravljati vozilom, izdao mu je Naredbu o smještaju u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnoga sredstva, ali prije toga su ga odvezli u Ambulantu Donja Stubica gdje je dežurni liječnik utvrdio da je sposoban za zadržavanje. Nakon toga bio je smješten u posebnu prostoriju PP Donja Stubica odakle je pušten idućeg jutra u 03,25 sati.

Poziv na suđenje Zdravko nije ni zaprimio, jer je odselio s adrese na kojoj je prijavljen, a novu nije prijavio, pa je poziv na koncu objavljen samo na oglasnoj ploči suda.

U njegovom odsudstvu, Općinski sud u Zlataru ga je nedavno proglasio krivim i kaznio ga sa sveukupno 2.830,00 eura, a i dodatno mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na 6 mjeseci.