Danas i sutra vedro, od petka stiže novo pogoršanje: Za vikend u gorju moguć i snijeg

Danas i sutra vedro, od petka stiže novo pogoršanje: Za vikend u gorju moguć i snijeg

U nastavku srijede može pasti još malo kiše, uglavnom prijepodne. Četvrtak će biti uglavnom suh.  Lokalno oborine može biti eventualno u gorju i na sjevernom Jadranu

Postupno razvedravanje sa zapada, u većini krajeva poslijepodne pretežno sunčano. Osobito na jugu ujutro još ponegdje kiša, a na kopnu mjestimice magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Vjetar slab, lokalno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, na otocima i prema otvorenom moru s jakim udarima. Najviša temperatura uglavnom od 14 do 19 stupnjeva Celzijusovih, u gorju malo niža.

24sata

U nastavku srijede može pasti još malo kiše, uglavnom prijepodne.

Četvrtak će biti uglavnom suh.  Lokalno oborine može biti eventualno u gorju i na sjevernom Jadranu.

U noći na petak jačat će južni vjetar, koji donosi nov val obilnijih oborina. Duž Jadrana i u područjima uz Jadran lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Vrijeme će biti nestabilno i za vikend, a tempertura će pasti. U subotu će kiše i pljuskova biti u većini predjela zemlje, u najvišem gorju moguć je i snijeg, prognoza je meteorologinje Tee Blažević.