Riječka bolnica potvrdila slučaj trovanja: “Radi se o kemijskoj ozljedi jednjaka”

Riječka bolnica potvrdila slučaj trovanja: “Radi se o kemijskoj ozljedi jednjaka”

DRUŠTVENIM mrežama jako su se proširile poruke u kojima se upozoravaju građani da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce, čije ime zasad ne navodimo budući da još uvijek nije potvrđeno da pića tog branda uzrokuju trovanje., javlja index.hr

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja. 

“U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije”, poručili su iz KBC-a Rijeka. 

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima, javlja Novi list. Stručnjaci će potom provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost, navodi se. 

Treba kazati kako smo još jučer navečer poslali upite i policiji i kompaniji koja je prozvana u porukama, no do ovog trenutka i dalje ne dobivamo njihove odgovore slučaju koji je uznemirio hrvatsku javnost. 

Uskoro opširnije