Pijani Neno policiji sasuo salve psovki. Prijetila mu je kazna od 4000 eura!

Pijani Neno policiji sasuo salve psovki. Prijetila mu je kazna od 4000 eura!

Prilično pijani Neno brutalno je izvrijeđao policiju nakon što su ga zaustavili jer je vozio bicikl po pješačkoj zoni u gradu.

Prema presudi, on je policajcu Anti koji ga je zaustavio sasuo salve psovki.

Neno je time omalovažavao i vrijeđao državne organe, odnosno službene osobe, za što je po novome prekršajnom zakonu koji je nedavno stupio na snagu, predviđena kazna od 700 do čak 4000 eura ili 30 dana zatvora.

U pješačkoj zoni

No, sutkinja mu se ovaj tjedan smilovala te mu za tu nepodopštinu izrekla ublaženu novčanu kaznu od 300 eura, i to uzevši u obzir “izraženo žaljenje, okolnost da dosad nije kažnjavan za to djelo, zbog čega mu je sud izrekao novčane kazne ispod najnižih propisanih”.

U presudi se navodi kako se sve dogodilo potkraj srpnja ove godine oko 19.15 sati na Trgu kralja Tomislava u Novoj Gradiški.

“Neno je upravljao biciklom marke Marko Projekt u prometu na cesti te se nije držao ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova, odnosno upravljao je biciklom pješačkom zonom gdje je vidno postavljenim prometnim znakom zabranjen promet za bicikle.

Nadalje, upravljao je biciklom u prometu na cesti pod utjecajem alkohola, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1,89 g/kg što umanjeno za 0,1 g/kg, odnosno za granicu dopuštene pogreške mjerenja iznosi 1,79 promila”, piše u presudi.

‘Žao mi je…’

Uz to, kako smo napisali, pošteno je izvrijeđao policiju nakon zaustavljanja. Neno je sve priznao te se opravdavao kako je tog dana bio jako pijan i vjerojatno je to bio razlog zašto je počinio sve te prekršaje.

“Što reći… Žao mi je zbog svega te koristim ovu priliku da se ispričam policijskom službeniku za riječi koje sam mu rekao. Molim gospođu sutkinju, ukoliko je to moguće, da mi umanji novčane kazne”, skrušeno će Neno.

Za vožnju pješačkom zonom dobio je 26 eura kazne, a za vožnju pod utjecajem alkohola 66 eura. Uz to, mora platiti i 30 eura troškova postupka. Ukupno je, dakle, osuđen na 422 eura, od čega mu s oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru.

Mora, dakle, platiti 342 eura. Presuda prekršajne sutkinje je nepravomoćna i Neno se na nju može žaliti. No, teško da će to učiniti s obzirom da je mogao dobiti i kaznu od 4000 eura za vrijeđanje policajaca., doznaje danica.hr