Coca-Cola Hrvatska napokon se oglasila: ‘Izražavamo našu duboku zabrinutost…’

Coca-Cola Hrvatska napokon se oglasila: ‘Izražavamo našu duboku zabrinutost…’

Nakon što su se pojavile informacije kako je nekoliko osoba ozlijeđen jednjak nakon što su popili mineralnu vodu Romerquelle koju u Hrvatskoj puni Coca-Cola, čekala se reakcija ove tvrtke.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, poručili su iz Coca-Cole Hrvatska.

Podsjetimo, iz riječkog KBC-a potvrdili su da je jedna osoba zaprimljena na bolnički odjel pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

Inspekcijski postupak je u tijeku

Javili su se i inspektori. 

“Zahvaljujemo na upitu te Vas ovim putem obavještavamo kako je Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata odmah po zaprimanju obavijesti Policijske uprave primorsko-goranske, Ministarstva unutarnjih poslova, obavila očevid iz svoje nadležnosti. Inspekcijski postupak je u tijeku”, objavili su iz Državnog inspektorata.

Oglasila se i policija

Što se tiče policije, oni su 4. studenoga ove godine zaprimili dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi  pružanja odgovarajuće liječničke pomoći. Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba.

“O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti. Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja. Napominjemo da osim ovog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji”, priopćila je primorsko-goranska policija., prenosi direktno