Vidović Krišto: U Hrvatskoj potpuna blokada institucija

Vidović Krišto: U Hrvatskoj potpuna blokada institucija

Gošća ovotjedne emisije ‘Oporbeni zarez’ bila je predsjednica stranke Odlučnost i pravednost Karolina Vidović Krišto.

– Afera Agrokor je već šest godina nije imala ni jedno ročište. To je skandalozno, to je lakrdija od pravosuđa. U toj aferi vidimo da je jedna kriminalna skupina otela Agrokor drugoj kriminalnog skupini, kazala je Karolina Vidović Krišto komentirajući vijest da je Visoki kazneni sud nezakonitim proglasio ključni dokaz u aferi – knjigovodstveno vještačenje KPMG-a.

Upitala je: “Bi li zbog ove situacije trebao biti uhićen Dinko Cvitan?, jer kako je rekla: “Bajić nikad nije odstupio, ni njegove strukture”. Smatra da je i ovaj novi moment “dio dogovora da se i kroz arbitražu namiri Todorića, a sve će platiti porezni obveznici”. Ovo se, smatra, ne bi dogodilo da se Todorića tužilo za falsificiranje bilanci.

‘Odstraniti bandite iz pravosuđa’

Naglasila je kako smo u Hrvatskoj “suočeni s potpunom blokadom institucija”. Prisjetila se i da smo izgubili arbitražom u slučaju “Ina-Mol”. Novaca u ovoj državi, dodala je – nema za inzulinske pumpe, lijekove, ali “ima za korupcionaške dionike i razne Todoriće”.

– Kada zakon krši građanin – on treba biti procesuiran i kažnjen. A kada zakon krše suci i državni osvjetnici tj. oni koji su školovani i plaćeni da štite i skrbe o provedbi zakona – to je višestruki zločin, ustvrdila je Vidović Krišto.

Prvo što će naraviti ako dobiju povjerenje glasača je, kazala je – “odstraniti sve bandite iz pravosuđa”.