JAČI OD MORA Stariji čovjek s invaliditetom svakog dana pije kavu na Bačvicama, vozačica taksija se probijala kroz valove da bi se tradicija nastavila

JAČI OD MORA Stariji čovjek s invaliditetom svakog dana pije kavu na Bačvicama, vozačica taksija se probijala kroz valove da bi se tradicija nastavila

Nije lomila ćoše, nego valove u Žutom taksiju, a sve zbog dragog klijenta u poznijim godinama koji svakodnevno odlazi na Bačvice kako bi uživao u kavi i u moru. Snimka taksija na Bačvicama pod morem na kopnu izaziva strahopoštovanje, jer iako prvi put u nemiloj situaciji, vozačica je znala što radi. Spretna, okretna i snalažljiva žena za volanom Žutog taksija je Neri Z.

– Svaki dan gospodina s invaliditetom, koji se teško kreće i uz pomoć hodalice, vozimo s Vidilice do Bačvica. Tako smo i jutros krenuli, ja sam ovaj put išla po njega – priča nam Neri u pauzi od vožnje. 

S obzirom na vrijeme, odlučio je da bi samo popio kavu i Neri je krenula do kafića, bilo joj je žao da šeta i odlučila ga je dovesti do ispred kafića.

– Kafić nije radio, a taman su počeli valovi. Odjednom nas je poklopilo, nimalo lijep osjećaj – priča nam. 

Nije imala puno vremena za razmišljati, ali je u svakom trenutku znala što radi. 

– Recept je jednostavan, čeka se da prođe val pa naprijed i tako dokle god traje. Metar po metar, ‘doplovili’ su do sigurnog kopna. Upitali smo još je li barem bila dobra napojnica.

 Gospodin je inače velikodušan i dobar – odgovorila nam je. 

Posebno prema ženama, relacija od Vidilice do Bačvica stoji 3 eura, ali je zaokruži na dvocifreni broj kada ga voze žene. Nije ni ovaj put izostala, na avanturi zbog kave.