Stravična odluka suda: Za zlostavljanje i ozljeđivanje bivše cure siledžiji manja kazna jer se ‘pokajao’….

Stravična odluka suda: Za zlostavljanje i ozljeđivanje bivše cure siledžiji manja kazna jer se ‘pokajao’….

Županijski sud u Splitu donio je poražavajuću presudu protiv muškarca koji je silovao i ozlijedio bivšu curu. Naime, Sud je uzeo u obzir olakotne okolnosti koje su išle u prilog Splićaninu (38) te je presuda u potpunosti kontra žrtve. 

Muškarac u dobi od 38 godina početkom lipnja ušao je u podstranarski stan svoje bivše partnerice. Nakon što je zaključao vrata, nasilno ju je zadržavao unutar stana i protiv njezine volje počinio spolno zlostavljanje, iako se ona jasno suprotstavljala, pružala otpor, pokušavala se obraniti koristeći noge i ruke te izražavala odbijanje, plakala i molila ga da je pusti i da to ne čini.

Muškarac je osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine i osam mjeseci zbog spolnog zlostavljanja, no također je osuđen za ozljeđivanje bivše partnerice i prijetnje. Navedeni slučaj uključuje i incident u kojem je muškarac tijekom prethodnog mjeseca vikao, vrijeđao i prijetio bivšoj partnerici na javnim mjestima. Govorio joj je da je “štraca, kurva i smeće” te joj stavio kuhinjski nož dužine oštrice 30 cm blizu vrata, a onda ga stavio i sebi pod vrat. U tom kontekstu, osuđen je za nasilje u obitelji.

Sud u obzir uzimao olakotne okolnosti

Sud je uzimao u obzir olakotne okolnosti kao što su njegova neosuđivanost, priznanje krivnje, ali posebno činjenica da je od bivše djevojke zatražio oprost, ispričao se i izrazio kajanje prije početka suđenja. Ukupna kazna iznosi četiri godine i šest mjeseci zatvora., doznaje direktnohr