Radić: “S obzirom da su rekli da će napraviti novi plakat, predlažem im neka stave na plakat Vojislava Stanimirovića i Milorada Pupovca…

Radić: “S obzirom da su rekli da će napraviti novi plakat, predlažem im neka stave na plakat Vojislava Stanimirovića i Milorada Pupovca…

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je u subotu kako je nalaz Državnog inspektorata (DIRH), nakon velikog požara plastike u Osijeku, “u skladu sa svim lažnim svjetovima, koji nam se nameću ovih dana”, a nitko više ne govori o šta je s istragom.

Državni inspektorat u četvrtak je izvijestio kako je prema preliminarnim rezultatima analize uzoraka voća i povrća u Osijeku, nakon velikog požara plastike u tvrtki “Drava International” Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu ocijenila da ne postoji rizik za zdravlje potrošača.

Radić je na konferenciji za novinare rekao kako se DIRH ograđuje tvrdnjom da su to preliminarni rezultati te da će tek uzorkovanjem drugih stvari doći do pravih rezultata.

“To su ti lažni svjetovi o kojima svjedočimo, jer nitko više ne govori što je s istragom, koje je dozvole imala ta tvrtka, za koliko tona plastike, što je tamo bilo a što nije bilo dozvoljeno”, kazao je Radić.

Upitan smatra li da se u preliminarnim rezultatima nešto skriva Radić je odgovorio kako vidljivo “da su svi ušutjeli”. “Vidjeli smo župana Anušića, koji je krenuo naglo, a onda došao u Zagreb, razgovarao s predsjednikom Vlade, i vratio se kao drugi čovjek, koji više ni jednog trenutka to nije spomenuo”, dodao je Radić.

Najavio je kako će u Hrvatskom saboru tražiti detaljnije očitovanje DIRH-a o ovim nalazima, kao i da objasne što konkretno znače preliminarni rezultati, jer je očito da to nisu potpuni nalazi.

Govoreći o reakcijama vladajućih na službeni plakat obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Radić je kazao je kako je “predsjednik Glavnog odbora SDSS-a, glavnog koalicijskog partnera ove vlasti, Vojislav Stanimirović, prvi okupacijski gradonačelnik Vukovara”.

Smatra da Vijeću za domovinski pijetet, kojim predsjeda Tomo Medved i premijeru Plenkoviću smeta HOS, koji je u ovome trenutku najugroženiji i najnapadaniji, zbog čega su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i Gradsko vijeće, odlučili da HOS bude na plakatu.

“S obzirom da su rekli da će napraviti novi plakat, predlažem im neka stave na plakat Vojislava Stanimirovića i Milorada Pupovca, pa će to biti dva plakata, koja će pokazati našu stranu, i onu drugu – njihovu”, rekao je Radić.