Mahniti muškarac napao kontrolora ZET-a: ‘Prislonio mi je nož na trbuh! Prošao sam rat i Oluju, ali nije ti svejedno…‘

Mahniti muškarac napao kontrolora ZET-a: ‘Prislonio mi je nož na trbuh! Prošao sam rat i Oluju, ali nije ti svejedno…‘

‘Mislio sam da će se udaljiti on sa stanice, međutim on dođe skroz do mene, izvadi nož i približi mi ga trbuhu‘

Kontrolor ZET-a taj dan pamtit će do kraja života. Tražio je čovjeka da mu pokaže kartu, a on je, ničim izazvan, na njega sasuo paljbu, piše Dnevnik.hr.

‘Ja dolazim: ‘Dajte mi sad, molim vas, kartu da je skeniram.‘ I sad tu dolazi: ‘A šta ti, k*** mali, tu glumiš neku ovlast?‘ Jako se derao cijeli tramvaj. ‘Bolje da te tata izd***. Šta tu glumiš u tramvaju?‘ I onda mi je poslije toga dva puta opsovao mater. Ja velim: ‘Sram vas bilo, pa kako to razgovarate sa mnom? Barem zbog ovih žena oko nas. Ne moraju slušati vaše psovke.‘

Odlučio je zaustaviti tramvaj i zvati policiju.

“On silazi dolje i ja silazim dolje na stanicu. Mislio sam da će se udaljiti on sa stanice, međutim on dođe skroz do mene, izvadi nož i približi mi ga trbuhu i veli: ‘Šta je? Tuko bi se? Sad ću te zaklati, majku ti j****.‘ Ja sam korak unazad i rekao mu: ‘smiri se neće se tu nitko tući”, ispričao je kontrolor karata ekipi Dnevnika Nove TV.

Srećom, nije ga ozlijedio. Kaže, srce mu je lupalo sto na sat.

“Prošao sam ja i rat, i Oluju, i čuda, ali nije vam svejedno kad vam netko nasloni nož na trbuh i kaže da će vas zaklati. Nije mi ništa htio dati, na kraju ga je policajac iz interventne savladao. Stavili su mu lisice i dalje ga otpeljali”, rekao je kontrolor.

Iz policije kažu da je riječ je o 74-godišnjaku. Protiv njega podnesena je i kaznena prijava. Napadi na ZET-ovce sve su češći. Ove godine bila su četiri fizička napada na vozače i jedan na kontrolore.

“Ovim putem apeliramo na naše institucije da je nužna još stroža primjena kaznenog zakona da takvi napadi na naše djelatnike podliježu kaznenoj prijavi, a ne prekršajnoj, što je nažalost češći primjer”, poručuje glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Putnici kažu da je najveći problem s onima koji se švercaju.

“Kontrolor traži kartu, a taj dečko veći od mene za glavu. Iziđu zajedno van i on kontrolora pošalje u nešto, kontrolor se više nije usudio prići mu”, kaže Đuro.

“Znaju se svađati s njima, a krivi su ako nemaju kartu”, rekla je Ana.

Kontrolor s početka priče zbog napada nožem sada je na bolovanju. Na dan, kaže, bude i do deset neugodnih situacija. Jedan ga je dečko čak pokušao ugušiti.

“Došao mi je odozgor, primio mi je remen od torbice za vrat i počeo me daviti. Udarcem sam se oslobodio tog stiska i izbio sam mu remen iz ruku”, rekao je kontrolor.

Apsurdno je da su obojica završila s kaznom od 400 kuna za remećenje javnog reda i mira iako je kod kontrolora bila riječ o samoobrani, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović, piše Dnevnik.hr, a prenosi Jutarnji.