Nije se mogao pomiriti s prekidom pa je terorizirao bivšu, a na kraju je ozlijedio i silovao

Nije se mogao pomiriti s prekidom pa je terorizirao bivšu, a na kraju je ozlijedio i silovao

U Splitu je na četiri i pol godine zatvora osuđen 38-godišnjak, i to za tri kaznena djela na štetu bivše djevojke. Za teško kazneno djelo protiv spolne slobode dobio je tri godine i osam mjeseci, za tjelesnu ozljedu osam mjeseci te za nasilje u obitelji još 11 mjeseci. 

Prije koji mjesec ušao je u stan svoje bivše djevojke, zaključao vrata i uzeo ključ. Odbio ju je pustiti nezadovoljan prekidom veze. ‘Sad ću te j…ti za kraj’, kazao joj je te zatražio da imaju seksualni odnos. Ona je to odbila. Odgurivala ga je rukama i nogama, plakala i molila da je pusti na miru. Unatoč njezinom odbijanju, skinuo joj je hlače, pokidao gaćice te silovao. 

Pola sata ranije snažno ju je uhvatio za ruku i gurnuo na vrata. Djevojka je pala i zadobila tjelesne ozljede na ruci. 

Osuđen je i zbog toga što je mjesec dana prije ovog događaja na više lokacija i u više navrata vrijeđao bivšu govoreći joj da je kurva, štraca i smeće. Oduzimao joj je mobitel i provjeravao s kim komunicira. Kada mu je jednom prilikom odbila dati mobitel, stisnuo ju je za ruku i uhvatio za vrat. Napravio je to još jednom u njezinom stanu nezadovoljan posjetom njezinog prijatelja. 

Blizu glave joj je stavio veliki nož kojim se rezao po ruci, a stavio ga je i sebi pod vrat. Prijetio je da će joj zatući glavu o zid. 

Sutkinja mu je izrekla sigurnosnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana, kao i sigurnosnu mjeru zabrane približavanja žrtvi na manje od 50 metra., doznaje dalmatinski portal