Paul Nicolier: Mama i ja slažemo se s korištenjem njegove slike…

Paul Nicolier: Mama i ja slažemo se s korištenjem njegove slike…

Brat nestalog Jean Michaela Nikoliera na svom Facebook prifilu komentirao je medijske špekulacije oko izjava njegove majke povodom obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Braco i sestre, uskoro ćemo biti zajedno u Vukovaru da s poštovanjem i dostojanstvom obilježimo Dan sjećanja na naše voljene. Vezano za nedavnu epizodu s plakatom na kojem je slika mog brata, volio bih naglasiti da smo mama i ja vrlo zadovoljni sto je ove godine HOS na čelu kolone – kako zbog njihove velike žrtve u obrani grada, tako i zbog njihovog često vrlo nepravednog tretmana. Istina je jedna i svi je znamo.

Boli me kad vidim kako se često odnose prema HOS-u i njihovim priznatim oznakama. Poznajem mnogo pripadnika HOS-a koji politički zastupaju razne ideje ili su apolitični, ali svi su časni ljudi. Ne volimo isticanje Jean Michela koji nije bio bolji od svojih suboraca, ali shvaćamo da je postao najprepoznatljiviji simbol HOS-a u Vukovaru. Sukladno tome, slažemo se s korištenjem njegove slike. Ono sto ne želimo je njegovo korištenje u političke svrhe, a mama je stekla dojam da je citat politička poruka gradonačelnika pred izbore.

Stoga ne bi bila suglasna sa stavljanjem toga, ali nije ni razmišljala o tužbi. Ona samo želi jedinstvo Hrvata jer smatra da je u tome snaga. Ne odobravamo bilo kakve korištenje Jean Michela u političke svrhe, neovisno o kojoj se stranci radi. Moja mama ima uskoro 80 godina, narušenog je zdravlja i jučer se lose osjećala nakon objavljivanja članka koji je pogrešno prenio njene rijeci, te je morala uzeti 3 tablete i preležati dan. Vise ne želi davati nikakve intervjue, iako je jučer bilo vise ponuda. Markusa smatra sinom.

Moj sin Matheo i ja biti ćemo u koloni s HOS-om, a mama s Katom Zadro i ženama Vukovara kao i svake godine. Mama i ja često surađujemo s ljudima na vlasti zbog traženja tijela mog brata, ali ne podržavamo nijednu političku stranku. Bog i Hrvati. Za dom spremni, napisao je Paul Nicolier.”, napiso je