Muškarac urinirao po spomeniku Miljenku Smoji: “Puši ku*ac, Srbine”

Muškarac urinirao po spomeniku Miljenku Smoji: “Puši ku*ac, Srbine”

PRIJE desetak dana u Splitu je otkriven spomenik novinaru i kroničaru Splita i Dalmacije Miljenku Smoji, koji je u čast sto godina njegovog rođenja postavljen na Matejuški. Od otkrivanja spomenika nanizalo se nekoliko incidenata.

Prvo je nepoznata osoba prije nekoliko dana tijekom noći zalila spomenik plavom bojom i ostavila šal nogometnog kluba Partizan. Policija je potvrdila da je dojavu dobila jutro nakon incidenta, zbog čega su poslali ekipu na teren. Rekli su da je sve počinjeno najvjerojatnije tijekom noć

Sada se društvenim mrežama proširila snimka muškarca koji urinira po spomeniku. “Je li to maslinovo ulje? Nije, nego urin, redikule komunistički. Puši ku*ac redikule, Srbine”, govori na snimci osoba koja snima muškarca dok urinira po spomeniku, javlja Dalmatinski portal.

Slobodna Dalmacija javlja i da je netko sinoć brusilicom ispilio dio spomenika.

Spomenik Smoji djelo je Aleksandra i Ante Guberine, a njegovo otkrivanje jedan je od središnjih događaja obilježavanja Smojinih 100. Spomenik je postavljen na sjevernoj strani Matejuške. Otkrivanju su prisustvovali brojni građani i splitski gradonačelnik Ivica Puljak. Grad Split je 2023. proglasio godinom Miljenka Smoje, u kojoj će biti održano stotinjak predstava, izložbi, promocija i mnogih drugih obilježavanja kao spomen na tog novinarskog barda Dalmacije.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE