Dragec iz Zagorja roditeljima iz osvete u bačve s moštom natočio benzin!

Dragec iz Zagorja roditeljima iz osvete u bačve s moštom natočio benzin!

Dragec (27) proglašen je krivim i osuđen zbog nasilja prema majci (53) i ocu (66) u listopadu i studenome u obiteljskoj kući u okolici Ivanca.

Presuda je u međuvremenu, nakon proteka žalbenoga roka, postala pravomoćna. Sutkinja mu je izrekla novčanu kaznu.

Nasilje je trajalo danima, a kap koja je prelila bačvu – zapravo mnogo kapi – bilo je ono što je srditi sinek napravio u podrumu. Dragec je, naime, iz čista mira uzeo kanistar s pet litara benzina pa gorivo natočio u mošt i jabučni ocat koji su napravili njegovi roditelji.

Kanister s gorivom

“Oko 18 sati u obiteljskoj kući zbog loših obiteljskih odnosa u kuhinji je drvenom daskom za rezanje udario po vratima kuhinje i ista oštetio u vidu udubljenja, potom je istom daskom udario po radnom stolu kuhinjskog elementa gdje su također nastala oštećenja u vidu puknuća.

Tom prilikom vikao je na oca i majku te ih vrijeđao pogrdnim riječima: “Je*o vam Bog mater, Idite u pi*du materinu” i sl., a čime je kod istih izazvao povredu dostojanstva i uznemirenosti., doznaje danica.hr

Učinio sam to jer sam se tih mjeseci rješavao ovisnosti od alkohola te su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz obiteljskog života i djetinjstva te ponašanja roditelja prema meniDragec o motivima osvete

Dana 5. studenoga oko 20 sati u podrumskoj prostoriji kuće uzeo je kanistar je zapremine 5 litara koji je bio pun benzina te je pola sadržaja (benzina) ulio u pvc bačve (100 i 200 litara) u kojima se nalazio mošt i jednu pvc bačvu od 30 litara u kojoj se nalazio jabučni ocat.

Također je rukom napisao pismo u kojem roditelje naziva pogrdnim imenima, a koje je pismo privremeno oduzeto od istog od strane Policijske postaje Ivanec”, navodi se u presudi koju je donijela sutkinja u Ivancu.

Platio kaznu

“Točno je sve, učinio sam to jer sam se tih mjeseci rješavao ovisnosti od alkohola te su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz obiteljskog života i djetinjstva te ponašanja roditelja prema meni. Zato sam napisao rukom pismo u kojem sam oca i majku nazvao pogrdnim imenima.

Zašto sam to tako sve učinio? Pa, nisam znao na drugačiji način u tom trenutku izraziti svoje emocije. Svjestan sam da sam loše postupio, jako mi je žao, ali nakon svega sam s roditeljima uspostavio korektan obiteljski odnos i više se ne svađamo”, skrušeno će Dragec.

Kako je presuda postala pravomoćna, on je već platio kaznu od 1000 kuna (oko 133 eura) te 150 kuna prekršajnih troškova (20 eura).