Detalji pucnjave u Solinu: Muškarcu propucane obje noge…

Detalji pucnjave u Solinu: Muškarcu propucane obje noge…

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

U ugostiteljskom objektu u Solinu došlo je do pucnjave u kojoj je ozlijeđena jedna osoba koja je odmah prevezena na pružanje liječničke pomoći.

Incident se dogodio u utorak oko 19:30 sati u Solinu u ulici Antuna Gustava Matoša.

Ranjeni muškarac je ’85. godište te ima prostrjelne rane obje noge. Još je životno ugrožen i nalazi se na obradi u splitskoj bolnici, doznaje reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju da je uhićena osoba osumnjičena da je pucala iz vatrenog oružja, a na mjestu događaja obavit će se očevid.

“Sve je oblijepljeno policijskim trakama te se ne može pristupiti kafiću. Ispred kafića nalazi se lokva krvi koja ukazuje na teško ranjavanje”, rekao je jedan svjedoka za Dalmaciju Danas i dodao da u kafiću  dosad nije bilo nereda.

Kako navodi njihov reporter, na mjestu događaja nalaze se krvave tenisice.

Slobodna Dalmacija piše da se ranjavanje dogodilo u kafiću u Ulici Antuna Gustava Matoša, nasuprot ulaza u Salona Mall. Mladić je Solinjanina propucao u predjelu nogu te je ovaj prebačen u KBC Split gdje mu se pruža liječnička pomoć, a radi se o teškim ozljedama. Kafić, vozila ispred njega i svjedoci događaja su pod nadzorom policije te se čeka Ekipa za očevid.

Nad M.J. je u tijeku kriminalističko istraživanje. O razlogu napada vatrenim oružjem se nagađa,  a spominje se i dug od 5000 eura te šverc automobila. Pojedini pak smatraju kako je uzrok sukoba dosje ozlijeđenoga 38-godišnjaka, ali činjenica je kako nedjela upisana u njega datiraju otprije 15 godina.

Tada je uhićen s 300 grama heroina i 1,5 kilograma marihuane kada je kraće vrijeme bio u bijegu, ali je ubrzo uhićen i pritvoren. Prijavljivan je i zbog imovinskih kaznenih djela.

U tom razdoblju povezivali su ga i s poznatim licima iz solinskog krim miljea. U međuvremenu se A.Ž. primirio i nije bio operativno zanimljiv policiji.