Amra o svom teškom djetinjstvu i romskoj zajednici: ‘Ne sramim se toga što jesam. Zadovoljna sam’

Amra o svom teškom djetinjstvu i romskoj zajednici: ‘Ne sramim se toga što jesam. Zadovoljna sam’

Amra Ahmetović (28) nekoliko puta u emisiji progovorila je i o svom djetinjstvu, a u jednom je intervjuu ispričala detalje

Kandidatkinja showa ”Ljubav je na selu” Amra Ahmetović (28) u ovom je showu prvo bila na farmi farmera Radoslava, a nakon ispadanja otišla je kod farmera Jožefa. Amra je nekoliko puta u emisiji progovorila i o svom djetinjstvu, a posebno se o ovoj temi oglasila u intervjuu za RTL.hr.

– Zadovoljna sam svojim djetinjstvom jer sam u djetinjstvu naučila puno toga što, recimo, danas bogata djeca kada imaju sve ne mogu naučiti. Živjela sam u siromašnoj obitelji u to vrijeme. Imam 28 godina i obišla sam cijelu BiH sa svojim roditeljima jer se oni bave izradom posuđa – rekla je.

– Kao malo dijete odeš u vinograd i odradiš malo posla i zaradio si. Vrlo je važno da odmalena shvatiš, to je ono što sam ja iz svog iskustva naučila, što je zanat, a što profesija i kako je to kada se zarađuje odmalena za sebe, ali uz pomoć roditelja. Ne kažem sad da su mene roditelji negdje ostavili na putu, nego oni su bili tu i odgojili su me. Bez obzira na to kakvi oni bili, ja im se ovim putem zahvaljujem, odnosno majci jer otac mi je preminuo – rekla je Amra. Istaknula je kako je važno u djetinjstvu imati neki karakter.

– Drago mi je da sam tako odgojena, a ne kao neka bogatašica. Ovim putem ne vrijeđam bogataše, ali ipak bi trebali naučiti kako se nešto kuha, pegla, kako se nešto radi i jedna najbitnija stvar kome možeš reći ćao, a kome ćao što ima, a s kim samo šutiš i pogledom ga pozdraviš. Mudrost se uči kroz život. Ja smatram da svako dijete, pa čak i ono s ulice treba otići u školu, a ne da se pati. Ako roditelji danas nude sve djetetu jer danas imaju sve, nemojte zaboraviti da će to dijete kad-tad ostati samo. Zašto samo, jer roditelji ne znaju hoće li to dijete naći sebi ženu, hoće li imati djecu… to se nikad ne zna. I glupo je da netko ne zna oprati suđe, što je spužva i tako dalje. I onda ostaje doslovno invalid – zaključila je. Osvrnula se i na Rome te probleme s kojima se susreću.

– Ja sam u svom kantonu recimo Romkinja koja je najobrazovanija i radi u vijeću ministara i radim sve što treba. Tako da sam zadovoljna i izborit ću se za svoj narod na neki način, koliko god ja to budem mogla i dat ću sve od sebe da moji državljani Romi žive malo bolje. Nije problem da oni idu u školu i da imaju zdravstvenu zaštitu, već je problem zaposlenje. Mislim da bi se trebalo raditi na zaposlenju – ispričala je te dodala da se ne srami što je Romkinja.

– Zaista sam sretan što nisam rođena, što me Bog nije poslao u većini nego u manjini. Sretna sam što me Bog poslao tim roditeljima i što ih je usrećio sa mnom i što ja imam ovakav život – priznala je Amra za kraj.