Tukli su kćer, tjerali je da krade i prosjači te je s ostalom djecom skrivali u vili u okolici Zagreba

Tukli su kćer, tjerali je da krade i prosjači te je s ostalom djecom skrivali u vili u okolici Zagreba

Horor kome je bila izložena djevojčica (14) trajao je dvije godine. Prije desetak dana uspjela je pobjeći i sve prijaviti policiji. Majku su uhitili, a očuh je i dalje u bijegu. Ukradenim novcem kupovali su nekretnine

Nije mi dobro. Od šoka mi je pozlilo i bojim se mogućeg spontanog pobačaja, rekla je trudna žena (41) nakon upada policije u kuću u kojoj je godinama skrivala svoju djecu. Stoga su je prevezli u bolnicu i zadržali na liječenju. 

No, ako je to bio manevar da ne ide u istražni zatvor u tome nije uspjela. Sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu joj je, naime, odredila istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Što znači da će s liječenja direktno u Remetinac. Iz istih osnova, istražni zatvor je određen i 54-godišnjem očuhu zlostavljanje djevojčice koji u trenutku upada policije u kuću nije bio doma i koji je u bijegu. Kako ima državljanstva BiH i Srbije za njim će vjerojatno biti raspisana i tjeralica., prenose 24sata

Novac koji je ukrala ulagali u nekretnine

Njih dvoje osumnjičeni su da djevojčicu, koju su trebali štititi, nisu školovali niti zdravstveno osigurali. Uz to su je tjerali da čuva mlađu braću i sestre, a sve su ih skrivali kući u okolici Zagreba. Osim toga su je tukli rukama i raznim kablovima te tjerali da prosjači. Ili krade po Španjolskoj, Italiji, Francuskoj….Novac koji je tako dobivala, oni su joj, sumnja se,oduzimali te su ga ulagali u nekretnine diljem Hrvatske i BiH. Istražitelji roditelje iz pakla sumnjiče se za trgovinu ljudima, a  djevojčicu su fizički i psihički zlostavljali od 2021. do 2023.

Djevojčica je istražiteljima ispričala kako joj je majka jednom odrezala kosu i obrijala obrve. Potom joj je rekla da treba otići u policiju i prijaviti da ju je netko napao i pretukao. Djevojčica to nije učinila. Opisala im je i kako su je prisiljavali da čuva mlađu braću i sestre, a kada nije htjela krasti ili se brinuti za mlađu djecu, majka i očuh su je tukli kablovima i remenima.

Nakon što je prijavila horor u kojem je živjela i kojem je bila izložena, djevojčica je izuzeta iz obitelji i smještena u sigurnu kuću. Iz obitelji su izuzeli i ostalu djecu, koja će vjerojatno biti smještena u neki dom za nezbrinutu djecu. Prema neslužbenim informacijama, kuća u kojoj su majka i očuh, kako se sumnja, skrivali djevojčicu i ostalu djecu je zapravo velebna vila. A kako njih dvoje nemaju legalnih izvora prihoda, vjerojatno će se tijekom istrage istraživati i njihova imovina, odnosno porijeklo te imovine.