Tko je 26-godišnja Splićanka čiji je nastup podijelio žiri Supertalenta?

Tko je 26-godišnja Splićanka čiji je nastup podijelio žiri Supertalenta?

Sada je pronašla svoje autentično ja i kada stane na pozornicu, pretvara se u drugi lik – Pumah, koja je svojim vatrenim performansom osvojila Bilmana

Peta audicijska emisija showa “Supertalent” donijela nam je i zlatni gumb koji je odabrao Davor Bilman, a to je bila Paula Jeličić (26) koja je istodobno izazvala dosad najveću podjelu među žirijem. Efektne boje na tijelu, spretni plesni pokreti i akrobacije s vatrom nisu impresionirali Maju, Martinu i Fabijana, no Davor Bilman nije se složio s većinom svojih kolega te je poslušao sebe i zlatnim gumbom Paulu plasirao ravno u polufinale. Paula se, inače, već s 15 godina počela baviti baletom i brzo je dospjela do HNK u Splitu. Premda predivan, bio je to i mračan period u njenom životu. Borila se s depresijom, anksioznošću i anoreksijom četiri godine, a o čemu je otvoreno progovorila i u emisiji., piše večernji

I dalje se bavi plesom, ali sada je pronašla svoje autentično ja. Paula je mirna i nježna, ali kada stane na pozornicu, pretvara se u drugi lik – Pumah. Pumah je od Paule puno snažnija, provokativnija, ekstrovertnija, ozbiljnija, odraslija i vatrenija. A upravo taj vatreni performans osvojio je Bilmana.

Zlatni gumb dodijelio vam je Davor Bilman. Kako ste reagirali u tom trenutku, što vam je prvo prošlo kroz glavu?

Bila sam u apsolutnom šoku. Nisam nimalo očekivala takav ishod.

Jeste li očekivali ovakav uspjeh?

Očekivala sam prolaz, no nisam očekivala zlatni gumb, ali bome nisam ni tri NE! (smijeh)

Davor Bilman i sam je nekadašnji vladar plesnih podija, zasigurno vam gumb od njega znači još više.

Nisam imala sumnje da će netko poput Davora s njegovim iskustvom i znanjem moći prepoznati moju umjetničku ekspresiju, pa mi je ujedno njegovo mišljenje i bilo najbitnije.

Vaš je prolaz zapravo bio pomalo nekonvencionalan. Naime, ostali su vam ipak dali ‘ne’. Kako to komentirate?

Nisam očekivala takve komentare, nadala sam se da će moj performans biti prepoznat i od ostatka žirija.

Kako i zašto ste se prijavili na “Supertalent”?  

Odlučila sam doći na “Supertalent” na nagovor najboljeg prijatelja koji je ujedno i prošlogodišnji Davorov zlatni gumb.

Koliko dugo se bavite baletom i koliko često vježbate?

Počela sam se baviti baletom s 15 godina, što je inače jako kasno. Prvih par godina sam nadoknađivala sve “propuštene” godine, pa sam tako trenirala nekada i 2 puta dnevno, 6 dana u tjednu. Sada se održavam svakodnevnim treninzima – nekad u teretani, nekad u studiju radeći posebne vježbe/pripreme za svoj performans.

Odakle ideja za Pumah? Kako vam to pomaže u izvedbi?

Za ime me inspirirala pjevačica Erykah Badu, njena kći zove se Puma. Nakon kratke interakcije s Erykom na jednom od njenih koncerata u O2 Areni još vie me inspiriralo da se odlučim za to ime. Nekako od svih velikih mačaka se najviše poistovjećujem s pumom zbog njenog elegantnog i mekog pokreta, svijetle puti i snage. 

U vašem profilu pročitali smo kako ste se dugo borili s depresijom, anksioznošću i anoreksijom.. Što ste izvukli iz te borbe?

Izvukla sam da je rad na sebi najbolji lijek.

Kako je to utjecalo na vaš ples i život općenito?

Naučilo me disciplini i tome da se uvijek vratim jača i da uvijek imam beskrajno razumijevanja i topline za druge oko sebe. 

Što ćete nam pripremiti za polufinale?

Svakako metamorfoza kao motiv, dodajemo još jedan element uz zemlju i vatru, a vatru ćemo pojačati do kraja!