Nevjerojatna pljačka u automat klubu u Zagrebu: Evo kako je četvorka izvlačila desetke tisuća eura

Nevjerojatna pljačka u automat klubu u Zagrebu: Evo kako je četvorka izvlačila desetke tisuća eura

Četvorka iz Zagreba otkrivena je u prevari koja se događala prošlog siječnja u jednom automat klubu u Turininoj ulici, nakon što je voditelj pozvao izvanrednog tehničara aparata igara.

Naime, muškarci su ostvarivali značajne dobitke na aparatu za igre na sreću, koristeći programirani čip iz kojeg su u samo nekoliko dana izvukli desetke tisuća eura. Uključen u ovaj događaj bio je i 23-godišnjak koji je bio blagajnik u tom automat klubu, prenosi 24sata.

Podmetnuli čip i promijenili postavke igre

Kako se doznaje u optužnici državnog odvjetništva, 23-godišnjak je kao blagajnik dao ključ automata 31-godišnjaku koji je podmetnuo čip i time promijenio postavke igre i povećao koeficijent isplate dobitka. 

“Kad je završio s promjenama, Zvonko je ključ ostavio u čaši i otišao iz kluba. Dario ga je uzeo i vratio među ostale. Sljedeći dan je dao otkaz”,  navodi se. On je potom dva dana dolazio zaredom i dobio 1000 eura, dok je nakon toga došao i treći 32-godišnjak koji je u dva dana nakon toga podigao više od 31.000 eura. Zadnji došao 30-godišnjak, koji je na tom istom aparatu pokupio još 10.000 eura. 

Spominju se i ruski izvori

Iako se zadnji okrivljenik branio šutnjom, ostala trojica priznala su krivicu. Nismo očekivali da će sve tako dobro proći i da ćemo dobiti baš toliko novaca”, rekao je drugooptuženi u istrazi.

U istrazi se spominje i moguća povezanost s ruskim izvorima koji su osigurali karticu s čipom.