Josip Dabro: Nije točno da sam se ogradio od Ivana Penave! Riječ je o gruboj manipulaciji i širenju lažnih vijest!

Josip Dabro: Nije točno da sam se ogradio od Ivana Penave! Riječ je o gruboj manipulaciji i širenju lažnih vijest!

Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta oglasio se na svojoj Facebook stranici nakon vijesti koju je objavio 24 sata da se ogradio od Ivana Penave povodom organizacije Dana sjećanja u Vukovaru i plakata napravljenog za taj događaj. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

ŽRTVA SAM GRUBE I NEPROFESIONALNE PODVALE 24 SATA: Nije točno da sam se ogradio od Ivana Penave! Riječ je o gruboj manipulaciji i širenju lažnih vijest!

SLIJEDI TUŽBA PROTIV ODGOVORNIH, A USKORO ĆU JAVNO RAZOTKRITI I NARUČITELJE!
Na portalu 24sata danas je objavljena LAŽNA VIJEST, izvađena iz konteksta mojeg razgovora s novinarom LUKOM SAFUNDŽIĆEM, a iz koje bi oni – koji čitaju samo naslove – mogli zaključiti kako sam se, kao glavni tajnik Domovinskog pokreta “ogradio“ od gospodina Penave i da se “ne slažem s odlukama“ koje je povodom predstojeće 25. Kolone sjećanja donio gradski Odboru za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.
Novinar 24sata je tijekom razgovora koji smo vodili dok sam se vozio u automobilu, koristeći bluetooth, pokušao od mene iskamčiti izjavu, koja bi kasnije poslužila kao lažni “dokaz“ i isforsirani “temelj“ za PR spinove vladajućeg agitpropa, koji u napadima na Domovinski pokret i gospodina Ivana Penavu, ne birajući sredstva, širi neistine o tome da je prigodni plakat i slogan ovogodišnje Kolone sjećanja “politička odluka DP-a“, a ne pravedan zaključak gradskih vlasti Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom, koje se takvom gestom žele zahvaliti i HOS-ovcima za veliki doprinos u obrani Grada heroja.

Tko stoji iza “navlakuše“ 24sata vrlo će se brzo razotkriti, a po izjavama o tobožnjoj “političkoj manipulaciji Ivana Penave i DP-a vukovarskom Kolonom sjećanja“, koje su jučer dali Andrej Plenković, Milorad Pupovac, Sandra Benčić, Peđa Grbin i Nino Raspudić, lako možemo pretpostaviti – u kojem grmu leži zec!
Uredništvo 24sata, postupajući izuzetno neprofesionalno i manipulativno, IZVUKLO JE MOJU IZJAVU IZ KONTEKSTA, a PROMIJENILI SU ČAK I NASLOV!

Domovinski pokret i ja osobno, kao glavni tajnik stranke, u potpunosti podržavamo sve odluke Ivana Penave i gradskih vlasti vezane uz ovogodišnju Kolonu sjećanja, a posebno one koje se odnose na prigodni plakat i HOS-ovce koji su apsolutno zaslužili biti na njezinom čelu! Novinar 24 sata umjesto manipuliranja, mogao se potruditi i provjeriti tko je kako glasovao na Odboru za obilježavanje – pa bi vidio da su ZA bili članovi DP-a i gospodin Željko Sabo, dok su članovi Hrvatskih suverenista (koalicijskog partnera Mosta) bili suzdržani, što je mnoge iznenadilo, ali ne i mene koji od početka svjedočim njihovoj koaliciji u Skupštini Županije Vukovarsko-srijemske s Plenkovićevim HDZ-om i Pupovčevim SDSS-om.

Jedina istinita informacija o ovoj politički motiviranoj medijskoj podvali je sljedeća; sve odluke o Koloni sjećanja 2023. donio je samostalno i bez ikakvih pritisaka sa strane nadležni gradski odbor, a Domovinski pokret ih je kao politička stranka, nakon što je o njima gradonačelnik Penava izvijestio hrvatsku javnost, spremno i bezrezervno podržao.

Zbog širenja LAŽNIH VIJEST, neistinitog i neprofesionalnog informiranja građana te velike uvrede iznijete na moj osobni račun i račun mog političkog integriteta kao glavnog tajnika Domovinskog pokreta, već sam angažirao odvjetnički ured gospodina Ante Šušnjara i SLIJEDE TUŽBE protiv izdavača 24sata. Cijeli prihod od štete koja mi je neupitno učinjena – pa vjerujem da će, shodno tome, nadležni sud i presuditi pravedno u moju korist– donirat ću u humanitarne svrhe, zakladi po mom vlastitom izboru!
JOSIP DABRO, glavni tajnik Domovinskog pokreta