Fury završio na podu pa ipak savladao Ngannoua teže nego je bilo tko očekivao…

Fury završio na podu pa ipak savladao Ngannoua teže nego je bilo tko očekivao…

Tyson Fury porazio je Francisa Ngannoua podijeljenom sudačkom odlukom.

Borba za najopakijeg čovjeka na svijetu ugodno je iznenadila i prevarila apsolutno sve prognoze, budući da su Tyson Fury i Francis Ngannou odradili puno neizvjesniji meč nego je bilo tko očekivao.

Odradili su punih deset rundi u kojima je Kamerunac, inače boksački debitant s vrijednim MMA iskustvom, pokazao da itekako ima što ponuditi u boksačkom ringu te je po mnogima najboljeg boksača svijeta bacio u velike probleme, piše gol.dnevnik.hr.

Fury dobro započeo meč pa šokiran završio na podu
Sve je krenulo onako kako Fury zapravo voli, sporije i uz ispitivanje snaga, a to je boks u kakvom on većinom uspješno uzima runde na račun pogodaka s distance, što je i ovdje bio slučaj. No, vidjelo se da ga Ngannou želi upoznati sa svojom snagom, što u prve dvije runde nije uspio.

No, uspio je u trećoj i to tako da je tijekom razmjene udaraca pogodio pravu bombu lijevim kroše, čime je Furyja poslao na pod. On se ustao i uspješno odgovorio do kraja runde, no u kutu se vidjelo da je šokiran onime što se dogodilo.

Toliko šokiran da se nije pravilno oporavio cijelu četvrtu rundu. I dalje pod dojmom onoga što se dogodilo, gotovo da nije napao te je Ngannou vjerojatno uzeo tu rundu, a time i vodstvo na bodovnim karticama u tom trenutku.

Ngannou došao u prednost, no nije ju zadržao
Konsolidirao se Fury nakon toga i dobio se dojam da je osjetio distancu. Petu rundu uzeo je svojim glasovitim prednjim direktom, dok je šesta vjerojatno bila njegova najbolja u meču te ona gdje Kamerunac nije napravio praktički ništa.

Nakon još jedne jako dobre runde za Furyja, činilo se da Gipsy King preuzima meč, ali to ipak nije bio slučaj. Ngannou se opet budi u osmoj, nekoliko puta dobro pogađa i vraća neizvjesnost u meč pred posljednje dvije dionice.

Fury iskusno priveo sve kraju
Ipak, pametno je Fury radio do kraja. Devetu rundu još jednom je uzeo na račun distance i kontrole prednjim direktom, dok je u posljednjoj praktički izbjegavao bilo kakav kontakt, vjerujući da je bodovna prednost na njegovoj strani.

To je i bio slučaj, iako je možda on smatrao da je sve uvjerljivije.

Prva pročitana sudačka kartica bila je ona prema kojoj je Ngannou uzeo meč rezultatom 95:94. Iduća je bila 96:93, odnosno 7:3 u rundama za Furyja, uz jednu 10:8 rundu za Francisa, dok je na posljednjoj kartici Predator dobio jednu rundu više, ali to nije bilo dovoljno. Ta je glasila 95:94 za Furyja.

Ostao je tako Fury neporažen, ali imao je itekako težak posao, puno teži nego je bilo tko očekiva, dok je Francis Ngannou itekako zaradio reputaciju unutar boksačkog svijeta, piše gol.dnevnik.hr.