Čudesan spas Dinama i Jakirovića u nadoknadi, Lokosi u 90′ promašili zicer za 2:0

Čudesan spas Dinama i Jakirovića u nadoknadi, Lokosi u 90′ promašili zicer za 2:0

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Dinamo i Lokomotiva u završnici 13. kola SuperSport HNL-a. Lokomotiva je vodila gotovo cijeli susret, imala i zicer za 2:0, da bi duboko u sudačkoj nadoknadi Modri zabili dva gola, pobijedili i vjerojatno očuvali na poziciji Sergeja Jakirovića. Barem za sada…

Nasljednici Sergeja Jakirovića vjerojatno su se već zvali na mobitel za vrijeme utakmice s Lokomotivom, no Dinamo se nevjerojatnim spletom okolnosti spasio i pobijedio 2:1 golovima u sudačkoj nadoknadi.

Već u četvrtoj minuti Lokomotiva je povela. Marko Bulat je gadno pogriješio s povratnom loptom, nastao je očito nesporazum s Dinom Perićem što je iskoristio Indrit Tuci.

Napadač Lokomotive sjurio se prema Zagorcu i majstorski ga potkopao za 1:0. Perić je uklizao s loptom, ali je nije uspio sustići prije nego što je prešla gol-liniju.

Inače, trener Dinama Sergej Jakirović u ovoj je utakmici napravio podosta promjena u početnoj postavi. Više o tome pročitajte ovdje.

Na startu drugog poluvremena Jakirović je nastavio s promjenama. Uveo je Ljubičića i Vidovića umjesto Perića i Bulata, nešto kasnije uveo je i Emrelija i Kaneka, no rezultat se nije mijenjao. Baš je Emreli u 64. minuti bio blizu izjednačenja, no Lokomotiva ga je blokirala.

U 73. minuti Fran Jović dosudio je kazneni udarac za Dinamo nakon duela Bartoleca i Vidovića. Međutim, VAR soba uputila je Jovića na ekran, a nakon provjere Jović je poništio odluku.

U 90. minuti Lokomotiva je imala zicer za potvrdu pobjede, no Žilinski je oči u oči sa Zagorcem tukao malo pored stative.

Kazna je stigla i to na brutalan način za goste s Kajzerice. Prvo je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Martin Baturina prekrasnim udarcem s desetak metara pogodio pod gredu za 1:1, a u sedmoj je Takuro Kaneko poentirao iz blizine nakon asistencije Ljubičića, kada su dinamovci već bili jurnuli na sve ili ništa.

Dinamo se ovom pobjedom vratio na treće mjesto s 22 boda, dok je Lokomotiva ostala sedma s 14 bodova, piše SK.